Μ. Γλέζος: “Τα βρόντηξε” από την επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Αποχώρησε ο Μανώλης Γλέζος από την Διακομματική Επιτροπή για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε ότι η Επιτροπή από επιτροπή διεκδίκησης μετατρέπεται σε επιτροπή μελέτης για τις γερμανικές οφειλές.

«Δεν θα ερχόμουνα στην επιτροπή, αν ήξερα πως σχεδιάζετε να κάνετε μία επιτροπή μελέτης. Αν παραμείνει έτσι θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Βουλής να καταργηθεί…», είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Γλέζος, επισημαίνοντας ότι κωλυσιεργεί και καθυστερεί τη διαδικασία. Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση και η Ν.Δ. δεν ήθελε να γίνει η συνάντηση των μελών της Επιτροπής με τη Μέρκελ κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Τζαβάρας υποστήριξε πως «και η μελέτη δράση είναι» ενώ η βουλευτής της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη υποστήριξε ότι η αποχώρηση Γλέζου από την Επιτροπή οφείλεται στο ότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – κίνηση την οποία χαρακτήρισε ως «πολιτικό αντιπερισπασμό» για τις υποψηφιότητες στη Θράκη.

Έντονα αντέδρασε στους υπαινιγμούς ο κ. Γλέζος λέγοντας: «Στη ζωή μου ποτέ δεν έχω κάνει αντιπερισπασμό. Τολμάτε να μου πείτε ότι έκανα αντιπερισπασμό για εθνικά θέματα;».

 

SHARE