Μ. Βορίδης: Ο Καμμένος δεν ελέγχεται για το ποιόν του αλλά για τις πράξεις του

“Ο Πάνος Καμμένος δεν ελέγχεται για το ποιόν του ή για τον χαρακτήρα του αλλά μόνο για τις πράξεις του” υποστηρίζει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι “η υπόθεση αυτή δεν θα ρίξει την κυβέρνηση”.

Αναφερόμενος στα έγγραφα που προσκόμισε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, τα οποία ήταν χαρακτηρισμένα “απόρρητα”, ο κ. Βορίδης υποστηρίζει ότι “όταν ένα έγγραφο κατατίθεται στη Βουλή στα πλαίσια κοινοβουλευτικής διαδικασίας, οι βουλευτές έχουν δικαίωμα να έχουν πρόσβαση σε αυτό”.

Μιλώντας για την οικονομία, ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, υποστηρίζει ότι “οι δανειστές κοιτάνε αποκλειστικά τα δημοσιονομικά μεγέθη και κυρίως τα πλεονάσματα ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να αποπληρώνουμε τα δάνειά μας” ενώ σημειώνει ότι “στόχος τους είναι να πείσουν, πάση θυσία, τις χρηματοοικονομικές αγορές ότι μπορούν να δανείζουν την Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2018 ώστε να μην μας δανείζουν οι ίδιοι”.

Κατά τα λοιπά, ο Μάκης Βορίδης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτηρίζει το “κοινωνικό μέρισμα” προϊόν σφάλματος ωστόσο δηλώνει ότι φέτος το ψήφισε η ΝΔ γιατί “είχε διασφαλιστεί η μη διατάραξη της εκτέλεσης του προϋπολογισμού”.

Ερωτηθείς, ως βουλευτής υπολοίπου Αττικής, για την πλημμύρα στην Μάνδρα, ο κ. Βορίδης δηλώνει ότι “η απόδοση ευθυνών είναι ένα θέμα που παραμένει ανοικτό” σημειώνοντας ότι “οι ευθύνες είναι βαριές και δεν μπορούν να αποσειστούν με εύκολες και ανούσιες δικαιολογίες για διαχρονικά προβλήματα”.

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis και τις πληροφορίες που θέλουν εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο πρώην υπουργούς Υγείας, ο ίδιος ως πρώην υπουργός δηλώνει ότι “αδημονεί να αποκαλυφθούν οι εμπλεκόμενοι” αναφέροντας ταυτόχρονα ότι “η εμπειρία μέχρι στιγμής από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας είναι “άνθρακες ο θησαυρός””. Πάρα ταύτα, πιστεύει ότι η ΝΔ στο συγκεκριμένο θέμα έκανε “υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση”.

Τέλος, ο κ. Βορίδης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δηλώνει τη βεβαιότητά του για την αυτοδυναμία της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε ανάγκη για μετεκλογική συνεργασία”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE