Μόσχα: Ο κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συναντάται με τον Β.Πούτιν

 

Στη Μόσχα για συνομιλίες ο κινέζος πρόεδρος
 O Πρόεδρος της Κίνας  Σι Τζινπίνγκ έφθασε σήμερα στη Μόσχα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Ρωσία ως πρόεδρος της Κίνας ο Σι Τζινπίνγκ.

Ο Σι Τζινπίνγκ, είπε σε δηλώσεις του ότι αναμένει «να έχει μια ουσιαστική συζήτηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, την συνεργασία στους διάφορους τομείς, τα επίκαιρα διεθνή και περιφερειακά θέματα, τα οποία παρουσιάζουν αμοιβαίο ενδιαφέρον».

Αύριο θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρμελίνου Ντίμιτρι Πεσκόφ, στις αυριανές συνομιλίες οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ένα σύνολο ζητημάτων που αφορούν όλους τους τομείς συνεργασίας και την στρατηγική συνεργασία Ρωσίας -Κίνας, καθώς και τα επίκαιρα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα. Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, με εκπροσώπους της κοινής γνώμης, των επιχειρηματικών κύκλων και παράγοντες από τον χώρο των μέσων ενημέρωσης.

Την ίδια ημέρα ο Κινέζος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με τον οποίο αναμένεται να συζητήσουν θέματα διμερούς σνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων, της ενέργειας, της βιομηχανίας, των μεταφορών και της αγροτικής οικονομίας.

SHARE