Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ): Μεγάλη η πρόοδος των ελληνικών τραπεζών – Νωρίς να μιλάμε για το δημόσιο χρέος

Σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον με προκλήσεις τα σημάδια της ελληνικής οικονομίας είναι ενθαρρυντικά, έχει περάσει τα δύσκολα, τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ.

«Η πολιτική σταθερότητα είναι πάντα καλή αλλά ό,τι κι αν γίνει στην Ελλάδα αυτό που είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού είναι να μεταρρυθμιστεί η οικονομία. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι σίγουροι ότι οι προσπάθειες που έχουν κάνει πολύ σκληρές και αναγνωρίζονται από όλους στην Ευρώπη, αποδίδουν τώρα καρπούς. Άρα δεν είναι κατάλληλη στιγμή να διακοπεί αυτή η προσπάθεια», δήλωσε ο κ. Κερέ.

Για το αν θα χρειαστούν επιπρόσθετα κεφάλαια οι ελληνικές τράπεζες μετά τα τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε πως είναι πολύ νωρίς να πει κάτι τέτοιο, και σημείωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν κάνει πολλά και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι κατάφεραν να έχουν ξανά πρόσβαση σε ιδιωτικές κεφαλαιακές αγορές.

O κ. Κερέ σημείωσε ότι είναι νωρίς να ξεκινήσει η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους, γιατί όπως είπε «ακόμα δεν ξέρουμε αν θα χρειαστούν χρήματα οι ελληνικές τράπεζες. Θα το ξέρουμε στα τέλη Οκτώβρη, άρα νωρίτερα δεν μπορεί να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση».

Τέλος αναφερόμενος στην τρόικα, είπε ότι δε θα είναι εδώ για πάντα, αλλά θα πρέπει να επανέλθει σε μία άλλη μορφή εντός κοινοτικού πλαισίου και με λογοδοσία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

SHARE