Μπαρόζο: H κρίση δεν έχει περάσει- Σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα-Τι είπε για τις τράπεζες

barrosoH κρίση δεν έχει ακόμη περάσει, παρά το γεγονός ότι έγιναν σημαντικά βήματα κατά την διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας, υποστήριξε, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Επίσης, ο πρόεδρος της Κομισιόν αναγνώρισε μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη σημαντική πρόοδο που έχουν καταγράψει οι χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

Ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε την άποψη ότι οι χώρες-μέλη της ΕΕ που είχαν οικονομικά προβλήματα κατάφεραν να βάλουν σε μία τάξη τα δημοσιονομικά τους, ότι οι ιδιώτες επενδυτές επιστρέφουν στις χώρες της Ευρωζώνης και ότι τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη ν’ ανοίξει το κεφάλαιο της ανάκαμψης.

Ομολόγησε, ωστόσο, ότι η ΕΕ δεν έχει πετύχει ακόμη τους στόχους για την ταχεία ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στην χειμαζόμενη από την ανεργία Ευρώπη και υποστήριξε ότι περαιτέρω περικοπές στις ευρωπαϊκές οικονομίες θα αποδυναμώσουν, εν τέλει, την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Υποσχέθηκε, τέλος, ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει υπάρξει μία συμφωνία για την εγγύηση των καταθέσεων και την ανακεφαλαίωση των ευρωπαϊκών Τραπεζών.

SHARE