Μπάχαλο στη Βουλή για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Μπάχαλο επικρατεί για άλλη μια φορά στη Βουλή, στη συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τα διαθέσιμα των φορέων του δημοσίου.

Η απόφαση να διεξαχθούν τουλάχιστον δύο συζητήσεις στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος ελήφθη μετά από διαβούλευση ανάμεσα στα κόμματα.

Ο προεδρεύων Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ανακοίνωσε ότι σήμερα θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση και αύριο η ακρόαση των φορέων.

Είχαν προηγηθεί εντάσεις και διακοπές της συνεδρίασης. Μάλιστα, στη δεύτερη διακοπή, οταν ο προεδρεύων Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ανακοίνωσε τη διακοπή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος ακούστηκε να μιλά στο μικρόφωνο για «κατοικίδιο ζώο», σύμφωνα με το naftemporiki.gr.

Νωρίτερα, μέσα σε ένταση η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ζητούσαν να ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία συζήτησης, με πρόσκληση φορέων αύριο Πέμπτη.

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε αύριο να κληθούν οι φορείς και την Παρασκευή να ψηφίσει η Επιτροπή.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης συμφώνησε αλλά είπε ότι την Παρασκευή η ΠΝΠ πρέπει να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η ένταση στην Επιτροπή ξεκίνησε «με το καλησπέρα», όταν το ΠΑΣΟΚ, διά του Ανδρέα Λοβέρδου, ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας, πριν από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, που επίσης ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας.

Ο προεδρεύων Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έδινε τον λόγο στον Υπουργό, αλλά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συνεχώς διέκοπτε. Ακόμα και όταν ο κ. Μάρδας ήταν στο βήμα ο Α. Λοβέρδος ακούστηκε να φωνάζει: «Είμαστε εκπρόσωποι του λαού, εσείς τι θέλετε εδώ; Δεν είστε εκπρόσωπος του λαού». Και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος συνηγόρησε, φωνάζοντας στον Προεδρεύοντα της Επιτροπής: «Έχει δίκιο ο Πανούσης που λέει ότι δεν καταλαβαίνει πώς σε εκλέγουν βουλευτή».

Ο κ. Μάρδας πρόλαβε απλώς να πει μία φράση, ότι προτείνει «να γίνει μία συνεδρίαση». Ο κ. Λοβέρδος φώναξε πως «ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός θα μας πει πώς θα δουλέψουμε!».

Όρθιος ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης απαιτούσε από τον Υπουργό να καθίσει κάτω.

«Αυτό το πράγμα είναι ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που έχει συμβεί. Να ανακαλέσετε και να διαγραφούν από τα πρακτικά», είπε ο Β. Διαμαντόπουλος και διέκοψε τη συνεδρίαση για 5 λεπτά

SHARE