Ούλι Χένες: Όταν το …φιλαράκι της Άνγκελα κατηγορούσε τους Έλληνες

Κι όμως ο φοροφυγάς Ούλι Χένες (και επιστήθιος φίλος της Α. Μέρκελ), το 2011 και μεσούσης της Ελληνικής κρίσης, μας είχε χαρακτηρίσει αχάριστους και συμπλήρωνε πως δεν λέμε ούτε ένα ευχαριστώ για τα λεφτά που προσφέρει το Βερολίνο.

«Εμείς οι Ευρωπαίοι δεν ρίχνουμε το φταίξιμο της κρίσης στους Έλληνες, αν δεν χρειάζονται τη βοήθεια μας ας μείνουν μόνοι τους, όμως τουλάχιστον θα έπρεπε να πουν ένα “ευχαριστώ”, είναι υποχρέωση τους. Συνήθως σε ευχαριστούν, όταν προσφέρεις βοήθεια. Αν δεν δέχονται την βοήθεια, τότε προβλέπω μαύρες μέρες», δήλωνε τότε ο Γερανός πρώην άσος».

Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών

Ο Ούλι Χένες αποδέχτηκε την ποινή φυλάκισης 3,5 ετών για φοροδιαφυγή, την οποία τού επέβαλε χθες γερμανικό δικαστήριο, γνωστοποίησε ότι δεν σκοπεύει να καταθέσει έφεση και παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου στην Μπάγερν Μονάχου.

Οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας είχαν αρχικά απαγγείλει κατηγορίες στον Χένες ότι απέκρυψε 3,5 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους. Όμως, κατά την πρώτη ημέρα της δίκης του ο Χένες εξέπληξε τους πάντες όταν ομολόγησε ότι στην πραγματικότητα είχε αποκρύψει πενταπλάσιο ποσό (18,5 εκ.), που τελικά έφτασε στα 27,2 εκ. τη δεύτερη ημέρα της δίκης, όταν έφορος κατέθεσε πως το ποσό ήταν ακόμη μεγαλύτερο.

SHARE