Μοσούλη: Φεύγουν τα ηγετικά στελέχη του ISIS – Ιρακινοί και Πεσμεργκά πλησιάζουν

Οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους εγκαταλείπουν τη Μοσούλη καθώς οι ιρακινές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, πλησιάζουν το προπύργιο των τζιχαντιστών.

Περίπου 3.500 – 5.000 τζιχαντιστές έχουν ταμπουρωθεί στη Μοσούλη, ενώ δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες τόσο του ομοσπονδιακού ιρακινού στρατού, όσο και των ενόπλων δυνάμεων του Ιρακινού Κουρδιστάν (Πεσμεργκά) συγκεντρώνονται και πλησιάζουν στην πόλη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Ουάσιγκτον ο διοικητής των χερσαίων επιχειρήσεων, Γκάρι Βολέσκι ηγετικά στελέχη τους έχουν δραπετεύσει από τη Μοσούλη, ενώ η πλειονότητα των ξένων μαχητών παραμένει για να υπερασπιστεί την ιρακινή πόλη, ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης στο Ιράκ.

Ο δυτικός συνασπισμός ξεκίνησε να χρησιμοποιεί ελικόπτερα Απάτσι για την υποστήριξη των ιρακινών δυνάμεων για την απελευθέρωση της πόλης.

Ο υποστράτηγος Βολέσκι ανέφερε  ότι δεν θα επιτραπεί, μαζί με αμάχους οι οποίοι θα εγκαταλείψουν τη Μοσούλη, να πράξουν το ίδιο και ξένοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

 

SHARE