Μοσκοβισί: Καθυστερεί η διαπραγμάτευση με την Ελλάδα – Θετική η απομάκρυνση Βαρουφάκη

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της για την επίτευξη συμφωνίας τελούν «υπό καλύτερες προϋποθέσεις» έπειτα από τη συγκρότηση νέας διαπραγματευτικής ομάδας από την Αθήνα, ωστόσο επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν με αρκετά γρήγορους ρυθμούς.

«Η συζήτηση είναι σοβαρή, τεταμένη και έχει προχωρήσει, αν και όχι αρκετά γρήγορα και με ανεπαρκή τρόπο» δήλωσε ο Μοσκοβισί στο γαλλικό κανάλι BFMTV. «Ένα συνεπές, συνολικό και συνεκτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων πρέπει να τεθεί τώρα στο τραπέζι» πρόσθεσε. Αναφερόμενος στη νέα διαπραγματευτική ομάδα ο ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε: «Έχουμε μια ομάδα που μου φαίνεται περισσότερο συνεκτική, που μου φαίνεται περισσότερο έτοιμη να κάνει μεταρρυθμίσεις».

«Παράλληλα όμως θέλω αποτελέσματα. Θεωρώ ότι αυτή η διαπραγμάτευση, που τώρα μορφοποιείται κάτω από καλύτερες προϋποθέσεις, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί» πρόσθεσε τονίζοντας ότι υπάρχει «επείγουσα ανάγκη». «Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει και πάλι ο ίδιος τις διαπραγματεύσεις και στέλνει στις Βρυξέλλες τους δικούς του ανθρώπους, ανθρώπους με τους οποίους μπορούσε να μιλήσουμε», δήλωσε εκτιμώντας ότι «από αυτή την άποψη, είναι ένα καλό σημάδι». Τόνισε επίσης ότι η «ΕΕ θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», ενώ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει σχέδιο Β, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».

SHARE