Μοσκοβισί: Αχαλίνωτος νάρκισσος ο Βαρουφάκης – Κανιβάλιζε τις συζητήσεις

moscovici varoufΙδιαίτερα αιχμηρές είναι οι αναφορές του Επιτρόπου Οικονομίας της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί,  στον πρώην υπουργό Οικονομικών,  Γιάνη Βαρουφάκη, στο τελευταίο του βιβλίο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, στο τελευταίο του βιβλίο που φέρει ως τίτλο «Αν είναι μεσάνυχτα στον αιώνα» ο Γάλλος πολιτικός αποκαλεί αχαλίνωτο νάρκισσο που κανιβάλιζε τις συζητήσεις τον Έλληνα πρώην υπουργό Οικονομικών. Μάλιστα, τονίζει πως για εκείνον η Ελλάδα έχασε έξι μήνες προκειμένου να επιτευχθούν οι επιτυχείς διαπραγματεύσεις προσθέτοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως κατάφερε να κάνει «όλους τους υπουργούς να υιοθετήσουν ανταγωνιστική στάση απέναντι στον ίδιο και την κυβέρνησή του».

Ο Πιερ Μοσκοβισί δεν διστάζει παράλληλα να αναφερθεί και στους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Για να χώσει το μαχαίρι πιο βαθιά στην πληγή, ο κ. Τσίπρας διορίζει τον Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών. Με τον ακαδημαϊκό και ταυτόχρονα ετερόδοξο λόγο του, με την εξεζητημένη εμφάνισή του, με τη φρενήρη ενασχόλησή του με τα ΜΜΕ και τον αχαλίνωτο ναρκισσισμό του, ο Γιάνης Βαρουφάκης τράβηξε πάνω του τους προβολείς και κανιβάλισε για κάποιους μήνες τις συζητήσεις. Έφερε έτσι επί σκηνής την πολιτική του αντιπαράθεση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τη -σχεδόν σωματική, όπως μπορώ να την επιβεβαιώσω- αντιπάθειά του προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Συνέβαλε στην ένταση των συνομιλιών, αρνούμενος κάθε διαπραγμάτευση, βγάζοντας νοκ άουτ κάθε του ακροατήριο με ατελείωτες και γεμάτες περιφρόνηση επαναληπτικές ομιλίες, προκαλώντας την απελπισία αλλά και τη σκλήρυνση της στάσης των εταίρων του. Σήμερα μπορώ να πω πως η δράση και το ύφος του όχι μόνο έκαναν την Ελλάδα να χάσει έξι πολύτιμους μήνες αλλά οδήγησαν όλους τους υπουργούς να υιοθετήσουν ανταγωνιστική στάση απέναντι στον ίδιο και την κυβέρνησή του», καταλήγει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών.

 

SHARE