Μητσοτάκης: “Σχέδια παρακρατικού χαρακτήρα” – Τι είπε για την έξοδο στις αγορές, τον Καμμένο, τη Θάνου

Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση υλοποιεί σχέδια καθεστωτικού χαρακτήρα

Για βαθιά κρίση θεσμών και αξιών που βιώνει η χώρα και απειλεί τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας, μεαποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, παρόντων των πρώην Πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Α.Σαμαρά, αλλά και του πρώην Προέδρου του κόμματος Ευ.Μειμαράκη.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε, ότι η Ελλάδα διανύει «το 8ο έτος μιας παρατεταμένης κρίσης. Μιας κρίσης που ενώ ξεκίνησε ως οικονομική, μετατράπηκε σε κοινωνική και πολιτική».

Και επεσήμανε: «Εν ενεργεία πρωθυπουργός, χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας “θεσμικό εμπόδιο”. Πρόκειται για ωμή παραβίαση του Συντάγματος. Άλλη μια προκλητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Μια κατάλυση στην πράξη του κράτους Δικαίου και της διάκρισης των εξουσιών. Εν ενεργεία υπουργός Εθνικής Άμυνας, επικοινωνεί κατ΄ επανάληψη με ισοβίτη κρατούμενο για ναρκωτικά. Πράξη αδιανόητη, που κανονικά, την ίδια στιγμή της αποκάλυψής της, θα έπρεπε να οδηγήσει είτε στην παραίτησή του, είτε στην αποπομπή του».

«Η μέχρι πριν λίγες ημέρες πρόεδρος του Αρείου Πάγου» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού στελέχους ως νομική σύμβουλος στον πρωθυπουργό. Προφανώς όχι για βιοποριστικούς λόγους. Ταυτόχρονα, τις τελευταίες μέρες, αλλεπάλληλες αποκαλύψεις από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, επαναφέρουν στον δημόσιο βίο τις προθέσεις που είχε αυτή η κυβέρνηση για παράλληλο νόμισμα ή έξοδο από την ευρωζώνη. Αυτό που για πολύ καιρό ονομαζόταν Plan B».
«Όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις και ο ελληνικός λαός οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, απεργάζεται και υλοποιεί διάφορα σχέδια, παρακρατικού- καθεστωτικού χαρακτήρα».

ΓΙΑ ΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Η αλήθεια πρέπει να ακουστεί μέχρι την τελευταία γωνιά της Ελλάδας. Υποσχέθηκαν τέλος της λιτότητας και το σκίσιμο των μνημονίων. Και υπέγραψαν δυο μνημόνια, δεσμεύοντας τη χώρα σε λιτότητα για μισό αιώνα. Εξελέγησαν με υποσχέσεις για παροχές 12 δισ. και επέβαλαν μέτρα 14,2 δισ. Όλα αυτά σε βάρος των μη προνομιούχων. Των πιο αδύναμων Ελλήνων. Αυτούς που υποτίθεται ότι θα προστάτευαν. Με αύξηση των έμμεσων φόρων, μείωση του αφορολόγητου, κόψιμο συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, περικοπή κοινωνικών επιδομάτων».

Εστιάζοντας στα της οικονομίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως η πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup ήταν ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα των αποτυχιών της συγκυβέρνησης και του κ. Τσίπρα. “Ο πρωθυπουργός δεν πέτυχε κανένα στόχο που είχε θέσει. Αναρωτιέμαι αν έχει υπάρξει άλλοτε τέτοιο φιάσκο σε διαπραγμάτευση. Μόνο που αυτό το φιάσκο το πληρώνουν οι Έλληνες, που δουλεύουν για το κράτος, για να πληρώνουν παράλογους φόρους”, είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως στήνει τη δική της εικονική πραγματικότητα. “Δε λένε τίποτα για το πόσο πίσω μας πήγαν. Εκεί που θα έπαιζαν τα νταούλια, σήμερα γίνονται συναντήσεις με διεθνείς τραπεζικούς οίκους μπας και με μία περιορισμένη έξοδο στις αγορές καλυφθεί η τεράστια αποτυχία τους. Όμως, με μία ανταλλαγή ομολόγων, η οποία ενδεχομένως να επιτευχθεί, δεν επέρχεται αλλαγή του κακού κλίματος στην οικονομία, ούτε της θλιβερής κατάστασης στην αγορά”, πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να πει αυτό που έλεγε ο πρωθυπουργός το Μάρτιο του 2014. “Ο κ. Τσίπρας έλεγε “θα πρόκειται για μία στημένη έξοδο, με προσυμφωνημένη αγοραπωλησία, με συγκεκριμένο οίκο”. Εμείς θα πούμε “μακάρι να βγούμε στις αγορές. Το καλό της χώρας μας ενδιαφέρει. Αναρωτιέμαι, πάντως, εάν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ νιώθουν κάποια ντροπή για αυτά που έλεγαν τότε”, τόνισε και σημείωσε πως στο πεδίο όπου ο κ. Τσίπρας έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανεντιμότητας είναι, όταν μιλάει για ανάπτυξη και επενδύσεις, παρουσιάζοντας ως δικά του επιτεύγματα όσα η προηγούμενη κυβέρνηση έφερε στο προσκήνιο. “Δεν υπάρχει ούτε ένα αναπτυξιακό έργο, ούτε μία επένδυση στη χώρα που να έχει ξεκινήσει επί δικών μας ημερών και δεν την έχει πολεμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε και ανέφερε πως η μετάλλαξη του κ. Τσίπρα σε υπέρμαχο των επενδύσεων δεν πείθει κανέναν.

Και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να τους το επιτρέψουμε. Θα ενώσουμε όλους τους Έλληνες και θα θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας. Και είναι πολύ σημαντικές οι τοποθετήσεις του δικαστικού κόσμου της χώρας, απέναντι στις πρωτοφανείς ενέργειες της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου. Οφείλουν όλοι να επιτελέσουν το δημοκρατικό τους καθήκον, σε όποια θέση κι αν βρίσκονται. Οι θεσμοί θα αντέξουν. Και η δικαιοσύνη θα παραμείνει το ύστατο καταφύγιο απέναντι σε κάθε κατάχρηση εξουσίας, από όπου κι αν προέρχεται».

«Γι΄ αυτό», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «απευθύνω κάλεσμα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Όσοι νιώθετε αγωνία για το μέλλον σας και το μέλλον των οικογενειών σας. Όσοι υποφέρετε από τα βάρη που σας έχει φορτώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όσοι ανησυχείτε για τον αυταρχισμό και την υποβάθμιση της Δημοκρατίας μας. Όσοι νοιώθετε εξαπατημένοι από μια αναξιόπιστη και ανίκανη κυβέρνηση. Όλοι εσείς ελάτε μαζί μας. Ελάτε να βρούμε πώς να αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα. Κι ας είστε όσο αυστηροί θέλετε».

«Δεν μας νοιάζει από πού προέρχεστε. Μας αρκεί ότι θέλετε να πάμε την Ελλάδα μπροστά» επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Διχαστικά μηνύματα, περιφρόνηση των πολιτών για παλιότερες επιλογές τους, λογικές ρεβανσισμού και παρωχημένη αλαζονεία δεν χωράνε στη Νέα Δημοκρατία. Όταν εγώ ανοίγω τις πόρτες του κόμματος, κανείς δεν μπορεί να τις κλείσει. Αυτήν την εντολή έλαβα στις 10 Ιανουαρίου 2016. Ανανέωση, διεύρυνση, ισχυροποίηση της παράταξης.

Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε, για να κάνουμε διάλογο και για ενώσουμε τους Έλληνες. Και δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε κανέναν. Ούτε τους παραδοσιακούς μας υποστηρικτές, αλλά ούτε όσους αρχίζουν να προσβλέπουν σε εμάς. Και δεν θα τους απογοητεύσουμε. Θα βγάλουμε τη χώρα από την κινούμενη άμμο της κρίσης. Θα φέρουμε ανάπτυξη για όλους στον τόπο. Θα θυμίσουμε σε όλους ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι μια κανονική χώρα, με δουλειές, ευκαιρίες και ασφάλεια στους πολίτες της. Αυτός είναι ο αγώνας μας.

Σας θέλω όλους στην πρώτη γραμμή. Για να ξανακάνουμε την πατρίδα μας μια αισιόδοξη χώρα με αυτοπεποίθηση. Για να δώσουμε στους πολίτες την ελευθερία να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους, το δικό τους και των παιδιών τους»

SHARE