Με πλαστά πιστοποιητικά ένας στους δέκα δημοσίους υπαλλήλους! – Οι καταγγελίες Γρηγοράκου

dhmosioΣοκάρει η εκτίμηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου, ότι τουλάχιστον ένας στους δέκα δημοσίους υπαλλήλους έχει διοριστεί με πλαστά πιστοποιητικά.

Μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινό MEGA”, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι “το ΑΣΕΠ δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει ελέγχους. Οι φορείς έκαναν τις προσλήψεις με κριτήρια ΑΣΕΠ. Σε τόσο μεγάλο αριθμό ήταν αδύνατο να κάνει τον έλεγχο. Τους διαγωνισμούς που έκαναν δήμοι, νομαρχίες, διάφοροι φορείς, γίνονταν με κριτήρια ΑΣΕΠ” επανέλαβε.

Ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι από το 2004 έως το 2009 έγιναν 850.000, και εκτίμησε ότι από “αυτές τις προσλήψεις ένα ποσοστό πάνω από 10% είναι με πλαστά στοιχεία, που δεν έχουν ελεγχθεί από τον ΑΣΕΠ”.

Αναφερόμενος και στα ξενόγλωσσα πιστοποιητικά, σημείωσε ότι “κάποιοι φρόντισαν με μια φωτιά στο ΔΙΚΑΤΣΑ να εξαφανίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία”. “Δεν καταλογίζω δόλο αλλά έγιναν” πρόσθεσε.

Για να ελεγχθούν όλα τα πιστοποιητικά των δημοσίων υπαλλήλων είναι μια τεράστια διαδικασία και χρειάζεται οργάνωση, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, και σημείωσε ότι “πρέπει να γίνει από τη αρχή ένας επανέλεγχος και γι’ αυτό πρέπει να βρούμε τον τρόπο”.

Και ενδεικτικά ανέφερε ένα παράδειγμα: “Οι διευθυντές του υπουργείου Εσωτερικών έχουν στείλει για τέταρτη φορά στους διευθυντές και τμηματάρχες των τμημάτων και ζητούν να ελεγχθούν τα στοιχεία όλων των υπαλλήλων. Και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν απαντήσεις”.

SHARE