“Μετακομίζει¨στην Ελευσίνα το υπουργικό Συμβούλιο – Έκτακτο συνέδριο για την Ανάπτυξη

 

Ανοίγει σήμερα τις εργασίες του το έκτακτο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο στην Ελευσίνα.

Η διεξαγωγή του αποφασίστηκε αμέσως μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή στα μέσα Νοεμβρίου. Γι’ αυτό αναμένεται να τεθούν τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής προστασίας και της αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και ευρύτερα θέματα της περιοχής όπως εκείνα των χωματερών, της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας.

Οι εργασίες θα ανοίξουν με ομιλία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και στη συνέχεια θα μιλήσουν οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Ξανθός και Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Στις συνεδρίες της Κυριακής θα τοποθετηθούν, οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο υποπυργός Ναυτιλίας  Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν επίσης η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς και ο δήμαρχος Μεγάρων Γρηγόρης Σταμούλης.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα κλείσουν το απόγευμα της Κυριακής, με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

 

SHARE