Μειώσεις μισθών 30% στο MEGA; – Οι εξελίξεις σε ΔΟΛ και Πήγασο

Πριν προλάβουν καλά – καλά να ανασάνουν οι μέτοχοι του MEGA από την καταβολή των 15 εκ. ευρώ μετρητά μέσα στον Αύγουστο μετά την απαίτηση των τραπεζών πρέπει να προετοιμαστούν για…
την επόμενη δόση που είναι προγραμματισμένη για τον Δεκέμβρη, ύψους 8 εκ. ευρώ, αλλά και την επόμενη λίγους μήνες μετά που είναι περίπου 7 εκ. ευρώ. Με δεδομένα τα μειωμένα έσοδα τόσο στο κανάλι όσο και στα εκδοτικά συγκροτήματα των δύο μεγαλομετόχων και την αποστασιοποίηση της πλευράς Βαρδινογιάννη, οι επιλογές Μπόμπολα-Ψυχάρη είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Στο MEGA σχεδιάζουν μειώσεις μισθών που θα αγγίξουν το 30%. Στον Πήγασο θα συνεχιστούν όπως φαίνεται οι καθυστερήσεις μισθών, ενώ είναι δεδομένα τα δύο ζητήματα που έχει να διαχειριστεί η ιδιοκτησία του Πήγασου και ακούνε στο όνομα «Ημερησία» και αθλητικός τομέας (Sentra FM και GOAL).

Ψυχάρης: «Θα τα πούμε από Σεπτέμβρη»

Εκεί όμως που η κατάσταση είναι εντελώς συγκεχυμένη είναι στον ΔΟΛ, κυρίως επειδή ο Σταύρος Ψυχάρης συνεχίζει να δείχνει αναβλητικότητα στη λήψη αποφάσεων. Τον τελευταίο μήνα στις συναντήσεις που είχε με στελέχη του Οργανισμού η απάντηση που έδινε σε όλους σχετικά με το μέλλον, τόσο του ΔΟΛ όσο και με τους τομείς που ο καθένας ελέγχει και ζητούσε ενημέρωση και προγραμματισμό ήταν ίδια, «Θα τα πούμε από Σεπτέμβρη». Ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ δέχεται βροχή προτάσεων και εισηγήσεων για την αναδιοργάνωση του «μαγαζιού». Τις ακούει όλες αλλά δεν έχει λάβει ακόμη καμία απόφαση αφού γνωρίζουμε ότι πρόθεση του αν μπορέσει είναι να διατηρήσει τα πράγματα ως έχουν. Για αυτό και όπως αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, παρά την θετική ανταπόκριση που είχε από κεντρικό τραπεζίτη για χρηματοδότηση προγράμματος εξυγίανσης που περιέχει μεγάλο αριθμό απολύσεων εκείνος ήταν αρχικά αρνητικός πιστεύοντας ότι θα βρει έστω και την τελευταία στιγμή κάποιο τρόπο να μείνουν όλα ως έχουν με μόνη παράπλευρη απώλεια την καθυστέρηση στην καταβολή μισθών.

Είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι απίθανο να καταφέρει να βρει τρόπο και φυσικά ρευστό για να μείνουν όλα ως έχουν. Ανάμεσα στις προτάσεις που επανέρχονται στο τραπέζι είναι να βγαίνει μια έκδοση Σαββατοκύριακο, είτε αυτό είναι το ΒΗΜΑ και να καταργηθούν τα ΝΕΑ του Σαββάτου, είτε μια υβριδική έκδοση Βήματος και ΝΕΩΝ μαζί. Άλλη πρόταση που είχε εγκριθεί, αλλά εγκαταλειφτεί στη συνέχεια και επανέρχεται, είναι για την δημιουργία ενός ενιαίου site του οργανισμού, αντί των τριών που έχει τώρα, αλλά ειδικά σε αυτό το θέμα επειδή εμπλέκονται καμιά δεκαριά υψηλόβαθμα και μεσαία στελέχη το καθένα εκ των οποίων έχει ανεξάρτητες το ένα από το άλλο στόχους και φιλοδοξίες η λήψη της απόφασης είναι σουντόκου αν θέλει ο Σταύρος Ψυχάρης να τους έχει όλους ευχαριστημένους.

Πάντως επειδή οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ γίνονται καθημερινά δέκτες διαφόρων πιθανών και απίθανων σεναρίων που ξεκινούν από το «Όλα θα πάνε θα πάνε καλά, έρχεται επενδυτής, θα γίνουν κάποιες απολύσεις και κάποιες αλλαγές και όλα θα φτιάξουν» μέχρι και το «Η πληρωμή του Αυγούστου είναι η τελευταία…» επισημαίνουμε και πάλι ότι ο Σταύρος Ψυχάρης δεν έχει λάβει ή τουλάχιστον δεν έχει δρομολογήσει ακόμη τίποτε. Και οι πιο στενοί του συνεργάτες περιμένουν την επιστροφή του από τις καλοκαιρινές διακοπές για να ακούσουν τι θα τους πει…

enimerosi24.gr
SHARE