Η ΕΛΑΣ συνέλαβε τους ληστές του Διστόμου

 

Οι ληστές του Διστόμου: Σπύρος Χριστοδούλου, Γιώργος Πετρακάκος και Σπύρος Δραβίλλαςupd: Πιάστηκαν από την ΕΛΑΣ και οδηγούνται στιον Εισαγγελέα οι ληστές του Διστόμου, συνεργάτες του Μαζιώτη. Στην Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική θεωρούν δεδομένο ότι οι Πετρακάκος, Χριστοδουλου και Δραβίλας διατηρούσαν διαύλους επικοινωνίας με τον επικηρυγμένο καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.  Μια συνάντηση άλλωστε περίμεναν την τελευταία εβδομάδα που παρακολουθούσαν τη μεζονέτα της Αγχιάλου καθώς το τρίο έκανε προπαρασκευαστικές κινήσεις για να ληστέψουν μια ακόμη τράπεζα στην περιοχή της Θεσσαλίας. Σε αυτούς χρεώνουν και τις δύο κινηματογραφικές ληστείες που έγιναν στις 2 Απριλίου στη Φαρκαδόνα Τρικάλων με λεία 197.000 ευρώ και στον Αμπελώνα Λάρισας με «μπάζα» 170.000 ευρώ.

 

Η Αντιτρομοκρατική μετά τις δύο ληστείες που έγιναν τον περασμένο Απρίλιο σε Φαρκαδόνα και Αμπελώνα και τη διαπίστωση ότι πίσω από αυτές τις επιθέσεις κρυβόταν η ομάδα του Διστόμου, έστειλε ένα ειδικό κλιμάκιο στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας προκειμένου να ψαξει για τα πιθανά κρυσφήγετα των συγκεκριμένων κακοποιών. Παράλληλα, ενεργοποιήθηκαν δίαυλοι επικοινωνίας τόσο με τον ποινικό όσο και τον αντιεξουσιαστικό χώρο για συγκέντρωση πληροφοριών, ενώ στο στόχαστρο των ερευνών μπήκαν τηλεφωνικές επικοινωνίες αλλά και αγγελίες ενοικίασης εξοχικών και απόμερων κατοικιών. Έτσι, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας εντοπίστηκε η μεζονέτα της Αγχιάλου η οποία σύμφωνα με πληροφορίες νοικιάστηκε από τη συμμορία στις αρχές του μηνά. Το σπίτι τέθηκε σε παρακολούθησε και οι αστυνομικοί περίμεναν το ραντεβού των τριών με το Βασίλη Παλαιοκώστα. Τελικά όταν είδαν ότι κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν έκαναν χθες το απόγευμα την έφοδο.

 

Μεγάλη επιχείρηση των ΕΚΑΜ για τον εντοπισμό και την σύλληψη συνεργατών του Μαζιώτη

ImageHandlerΣε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν άνδρες των ΕΚΑΜ κι ένα ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη κακοποιών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγχιάλου στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επιχείρηση έχουν συλληφθεί ο Γιώργος Πετρακάκος και ο Σπύρος Χριστοδούλου, που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην ληστεία του Διστόμου, και οι οποίοι παραδόθηκαν στους άντρες της ΕΚΑΜ, ενώ ο τρίτος ληστής Σπύρος Δραβίλας φέρεται να αντιστάθηκε κατά την επιχείρηση και να πυροβόλισε κατά των αστυνομικών. Οι ληστές κινούνταν στις παρυφές της τρομοκρατίας και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν σχέσεις με τον Νίκο Μαζιώτη.
Οι κακοποιοί είχαν χτυπήσει την Εθική Τράπεζα στην πόλη της Βοιωτίας και θεωρούνταν συνεργάτες του Μαζιώτη. Ο Ant1 έχει μεταδώσει την πληροφορία ότι ο τρίτος ληστής, ο Σπύρος Δραβίλλας, είναι νεκρός και ο θανατός του -σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού- αποδίδεται σε αυτοκτονία.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η έφοδος των ανδρών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας έγινε σε μεζονέτα στην περιοχή Χρυσή Ακτή της Νέας Αγχιάλου, όπου είχαν βρει καταφύγιο οι τρεις ληστές. Στο σπίτι βρέθηκαν όπλα και τρία αυτοκίνητα, ενώ η αστυνομία αναζητά και ένα κλεμμένο φουσκωτό.

 

Η ληστεία του Διστόμου

Στις 22 Αυγούστου του 2014, οι ληστές του Διστόμου είχαν εισβάλει σε τράπεζα στην πόλη της Βοιωτίας και για ώρα είχαν κρατήσει όμηρο έναν υπάλληλο. Από την πρώτη στιγμή στις έρευνες συμμετείχε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς το περιστατικό έχει «άρωμα» τρομοκρατίας. Οι τρεις ένοπλοι, με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν στην τράπεζα λίγο προτού κλείσει, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και άρπαξαν περίπου 300.000 ευρώ. Οι δράστες έφεραν βαρύ οπλισμό και, συγκεκριμένα, Καλάσνικοφ και πιστόλια.

Οι τρεις ληστές του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Παραλία Διστόμου διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους ως όμηρο τον ταμία της τράπεζας, τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασαν για αστυνομικό, βασιζόμενοι στον διάλογο που είχαν μαζί του.

Το τζιπ μάρκας Toyota τύπου RAV4 με το οποίο διέφυγαν βρέθηκε καμένο σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από την τράπεζα, στην παραλία Αγίας Σωτήρας στο Δίστομο. Από εκεί οι δράστες διέφυγαν με φουσκωτό σκάφος, έχοντας πάντα μαζί τους τον ταμία της τράπεζας.

Από το Δίστομο οι ληστές έφθασαν, διά θαλάσσης, στο Ξυλόκαστρο. Ο όμηρος βρέθηκε λίγο αργότερα από αστυνομικούς στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου όπου τον είχαν εγκαταλείψει οι ληστές, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν με άγνωστο μέσο.

SHARE