Μείωση φορολογικών συντελεστών προανήγγειλε ο Ν. Παππάς

Μείωση φορολογικών συντελεστών, προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μιλώντας στον realm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο, θα δοθεί το σήμα για την ανάκαμψη και την επαναφορά της οικονομίας στην κανονικότητα.

«Συνεπώς νομίζω ότι προϊόντος του χρόνου και με δεδομένα τα δημοσιονομικά αποτελέσματα τα οποία φαίνεται ότι και εφέτος θα είναι πολύ καλά, θα μπορέσουμε να προβούμε στις ενέργειες –ας πούμε- μείωσης κάποιων φορολογικών συντελεστών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα ο κ. Παππάς απαντώντας στην ερώτηση ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης στο θέμα της φορολογίας τη στιγμή που η κοινωνία αισθάνεται υπερφορολογημένη είπε: «Υπάρχουν μεγάλες κατηγορίες πολιτών οι οποίες καλούνται αυτή τη στιγμή να πληρώσουν λιγότερο φόρο απ’ ότι πληρώναν πέρυσι.

»Βέβαια, κάποια κομμάτια της μεσαίας τάξης, ειδικά αυτά που έχουν από ένα εισόδημα και πάνω μάλιστα με την επιπρόσθετη υποχρέωση της προκαταβολής φόρου, πραγματικά επιβαρύνονται πάρα πολύ. Εχουμε δείξει και έχουμε αποδείξει νομίζω και στην πορεία της εφαρμογής αυτού του τρίτου προγράμματος ότι είμαστε η κυβέρνηση μπορεί και ξέρει να προτεραιοποιήσει το που και πως να ελαφρύνει τις παραγωγικές και κοινωνικές κατηγορίες οι οποίες βαρύνονται περισσότερο».

Και πρόσθεσε ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής: «Συνεπώς νομίζω ότι προϊόντος του χρόνου και με δεδομένα τα δημοσιονομικά αποτελέσματα τα οποία φαίνεται ότι και εφέτος θα είναι πολύ καλά, θα μπορέσουμε να προβούμε στις ενέργειες –ας πούμε- μείωσης κάποιων φορολογικών συντελεστών οι οποίοι θα δώσουν κι ένα σήμα της ανάκαμψης και της δημοσιονομικής, όχι χαλάρωσης να το πω, αλλά επαναφοράς σε μία κανονικότητα η οποία μπορεί περαιτέρω να βοηθήσει την οικονομία την πραγματική».

«Η Κεντροαριστερά οφείλει να δικαιώσει την ιστορία της»
Εντός του 2017 αναμένει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με όσα δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα

«Νέα Σελίδα».

Ο κ. Παππάς αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης του φορολογικού πλαισίου των καναλιών, αν οι ιδιοκτήτες τους συμβάλουν στη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ παράλληλα, εκτιμά ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύου οπτικών ινών υπερυψηλών ταχυτήτων ύψους 500 εκατ. ευρώ και ότι έως το τέλος του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί σε όλο το Δημόσιο η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων.

O υπουργός ΨΗΠΤΕ μιλάει ακόμη για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά, λέγοντας ότι «η Κεντροαριστερά οφείλει να δικαιώσει την ιστορία της ως παράταξη προόδου και αλλαγής» και ότι «με μια τέτοια Κεντροαριστερά ασφαλώς και ο δρόμος των συγκλίσεων είναι ανοιχτός». Ωστόσο, εξηγεί ότι οι υποψήφιοι για την ηγεσία της ΔΗΣΥ πρέπει να ξεκαθαρίσουν τις σχέσεις τους με τη ΝΔ, και αναρωτιέται αν είναι δυνατόν ένας προοδευτικός άνθρωπος να υποστηρίζει έναν σχηματισμό, αν αυτός «πάρει εκ νέου πορεία συνεργασίας με τους κ.κ. Γεωργιάδη και Βορίδη, οι οποίοι είναι νοσταλγοί των χειρότερων στιγμών της ιστορίας μας»…

Προβλέπει επίσης, απαντώντας σε ερώτηση για την τρίτη αξιολόγηση, ότι «η πεισματάρα δυναμική της ελληνικής οικονομίας θα κλείνει κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότερα στόματα καταστροφολόγων», σημειώνει ότι «σε έναν χρόνο η μακροοικονομική κατάσταση στη χώρα μας θα είναι ακόμη καλύτερη και θα έχει βοηθήσει τη συνολική πολιτική συζήτηση στην Ευρώπη» και προαναγγέλλει ότι το θέμα του χρέους θα τεθεί στην επικείμενη επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα.

Ο κ. Παππάς εκφράζει την σιγουριά του ότι «η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και αυτό θα καταγραφεί ιστορικά», κατηγορεί τη ΝΔ ότι «λανσάρει, διάφορα αφηγήματα ανά σαρανταοκτάωρο για να συντηρήσει το κλίμα έντασης» και αυτό γιατί, όπως λέει, «είναι εγκλωβισμένη σε αυτή στρατηγική, γιατί η ακροδεξιά ομάδα έχει πάρει κεφάλι στο εσωτερικό της και επηρεάζει τις προτεραιότητές της.

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις για τις επόμενες εκλογές, αφενός δηλώνει την σιγουριά του ότι το έργο της Κυβέρνησης θα δώσει τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου αποκλείει κατηγορηματικά κάθε είδους συγκυβέρνησης με τη ΝΔ.

SHARE