Οι πολίτες…πάγωσαν, το δημόσιο χάνει έσοδα. Οι Βενζινοπώλες ζητούν μείωση φόρου στα καύσιμα…

Τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι δύο ομοσπονδίες σε κοινή τους ανακοίνωση «ενόψει των προβλημάτων που δημιούργησε η εκτόξευση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, η ΠΟΠΕΚ και η ΟΒΕ καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει στη μόνη ρεαλιστική λύση για τους καταναλωτές, τα δημόσια έσοδα και το περιβάλλον, που είναι η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης».

«Η πραγματικότητα είναι ότι η πολιτική που εφαρμόστηκε οδήγησε σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό Βατερλώ. Χιλιάδες οικογένειες καταδικάστηκαν να κρυώνουν, το Δημόσιο έχασε έσοδα λόγω μείωσης της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και η ατμόσφαιρα σε όλες τις πόλεις έχει γεμίσει δηλητήρια από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες. Η κοινή λογική επιβάλει πλέον να αναγνωριστεί το λάθος και να γίνουν οι κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις. Η κυβέρνηση δεν μας άκουσε όταν προειδοποιήσαμε για τις συνέπειες της αύξησης του ΕΦΚ στη θέρμανση, είναι καιρός τώρα να αφουγκραστεί την πραγματικότητα», τονίζουν.

«Όσο για το λαθρεμπόριο, αν είχαν εγκατασταθεί τα συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών σε όλη την αλυσίδα διακίνησης των καυσίμων όπως επί χρόνια, επίσης, ζητούν η ΟΒΕ & η ΠΟΠΕΚ, το πρόβλημα θα είχε αντιμετωπιστεί χωρίς εξαθλίωση της κοινωνίας», καταλήγουν.

SHARE