Μας …τρολάρουν οι δανειστές! “Μακριά η συμφωνία” λένε Σόιμπλε, Ντομπρόβσκις, Ντάισελμπλουμ

O αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις διέψευσε την πρόοδο που ανακοίνωσε νωρίτερα την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στις διαπραγματεύσεις λέγοντας πως «ακόμη δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο».

«Εργαζόμαστε εντατικά για να εξασφαλίσουμε μία συμφωνία ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια. Δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο» είπε ο Ντομπρόβσκις.

Δεν έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος προς μια συμφωνία για την Ελλάδα, δήλωσε πηγή της γερμανικής αντιπροσωπείας στην G7, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού περί «τελικής ευθείας».

«Δεν έχουμε προχωρήσει και πολύ στο θέμα αυτό», δήλωσε η ίδια πηγή, προσθέτοντας πρικαλούν έκπληξη στο Βερολίνο οι δηλώσεις απο την Αθήνα ότι η συμφωνία ήταν ορατή.

Εξάλλου, αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος μίλησε στον ανταποκριτή του MEGA, στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλο, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε Κασσάνδρες, είμαστε ρεαλιστές. Απλά δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις».

Αλλά και ο ίδιος ο Σόιμπλε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD εξέφρασε την έκπληξή του για τα «νέα που έρχονται από την Αθήνα»:

«Ακούμε τις θετικές ειδήσεις που έρχονται από την Ελλάδα. Ωραία. Αλλά στην ουσία δεν έχουμε προχωρήσει πολύ παραπέρα τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης. Για αυτό και είμαι λίγο έκπληκτος με αυτά που ακούω από την Αθήνα, ότι δηλαδή είμαστε κοντά σε συμφωνία.»

Το ΔΝΤ, από την πλευρά του, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα για να έχουμε συμφωνία

Η Ελλάδα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της για να φτάσουμε σε συμφωνία, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σχολιάζοντας το θετικό κλίμα που εξέπεμψε νωρίτερα η ελληνική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Πρέπει πραγματικά να προσπαθήσουν περισσότερο για να καλύψουν το τελευταίο κενό» δήλωσε ο κύριος Ντάισελμπλουμ στο Reuters.

«Είναι περισσότερο αισιόδοξοι, όλο αυτό το διάστημα» πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

SHARE