Μαξίμου: Οι πιέσεις εντείνονται όσο πλησιάζουμε στην υπογραφή συμφωνίας

maximou

“Οι διαδικασίες προς επίτευξη της συμφωνίας επιταχύνονται” υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές ενώ εκτιμούν ότι στο άτυπο Eurogroup της Λετονίας υπήρξε προσπάθεια να αντιστραφεί το θετικό κλίμα των συναντήσεων Τσίπρα με Μέρκελ,  Γιουνκέρ και Ολάντ.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, το χθεσινό εποικοδομητικό και θετικό κλίμα των συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά  Ολάντ και τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στις Βρυξέλλες, όπου εκφράστηκε η πολιτική βούληση να βρεθεί λύση, γίνεται προσπάθεια να αντιστραφεί στο άτυπο Eurogroup της Λετονίας.
Όπως υποστηρίζουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, οι πιέσεις κατά της χώρας είναι αναμενόμενο ότι θα ενταθούν όσο θα πλησιάζει η ώρα της υπογραφής της συμφωνίας, ενώ τονίζουν πως οι διαδικασίες προς επίτευξη της συμφωνίας επιταχύνονται με το Brussels Group να συνεχίζει τις εργασίες του.

Μάλιστα, υπενθυμίζουν πως σε αυτό το σημείο το ίδιο, άλλωστε, τόνισε και ο Πιερ Μοσκοβισί που είπε ότι «έχει επιτευχθεί πρόοδος» για να σημειώσει ότι «οι προσπάθειες πρέπει να επιταχυνθούν αρχής γενομένης από το προσεχές Σαββατοκύριακο».

SHARE