Μανιάτης: Η χώρα χρειάζεται ισχυρή διακομματική κυβέρνηση

maniatis

O βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστηρίζει ότι «η χώρα χρειάζεται ισχυρή διακομματική κυβέρνηση», απαντώντας σε ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιδιώξει μία εκ νέου συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει την προτροπή του Μπαράκ Ομπάμα για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με την ελάφρυνση του χρέους».

Ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει «άστοχη» τη δήλωση Σόιμπλε ότι «όποιος μιλά για ελάφρυνση του χρέους κάνει κακό στην Ελλάδα», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο κ. Σόιμπλε υπενθύμισε «αυτό που υπέγραψε ο πρωθυπουργός για ελάφρυνση του χρέους μετά το 2018».

Επιπλέον, ερωτηθείς για τον φόβο ανόδου λαϊκιστικών φωνών στην Ευρώπη, ο Γιάννης Μανιάτης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο χορός της ανόδου των λαϊκιστικών φωνών στην Ευρώπη ενισχύθηκε με την εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στη δήλωση Ντάισελμπλουμ ότι η κυβέρνηση εργάζεται πιο εποικοδομητικά από ό,τι οι προηγούμενης, ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει πως «αν αυτή η δήλωση αφορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θα τους αποκαλούσαν “γερμανοτσολιάδες” και “πουλημένους”».

Μιλώντας για τη δεύτερη αξιολόγηση, ο Γιάννης Μανιάτης υποστηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα προκειμένου να συνεχιστεί ο πολιτικός της βίος.

Για την κόντρα Γεννηματά-Βενιζέλου υποστηρίζει ότι «η δύναμη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι το δικαίωμα στην πολυφωνία, τις διαφωνίες και τελικά τις συγκλίσεις».

SHARE