Μαίνεται η φωτιά στην Καλιφόρνια – “Στάχτη” 40 σπίτια

ΗΠΑ: Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά κοντά στις ακτές Μπιγκ Σερ στην Καλιφόρνια

Mάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις με στόχο να θέσουν υπό έλεγχο τις φονική πυρκαγιά κοντά στη δημοφιλή ακτή Μπιγκ Σερ.

Η φωτιά έχει κάψει περισσότερα από 40 σπίτια, έχει αναγκάσει εκατοντάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και έχει οδηγήσει στο κλείσιμο δημοφιλών πάρκων μεσούσης της περιόδου των διακοπών.

Η φωτιά ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή σε περιοχή νότια της πόλης Κάρμελ και έχει κατακάψει περισσότερα από 125.450 στρέμματα γης.

Το γεγονός ότι η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατες περιοχές αλλά και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ιδίως η ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες, περιπλέκουν τις προσπάθειες των 4.300 πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σήμερα το πρωί, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο μόλις στο 15% κι ενώ συνεχίζει να εξαπλώνεται, με αποτέλεσμα να απειλούνται 2.000 κτίσματα και τουλάχιστον 350 άνθρωποι να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Οι φλόγες μετέτρεψαν ήδη σε στάχτη 41 κατοικίες και 12 άλλα κτίσματα. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν ένα μεγάλο αριθμό σπιτιών στον λόφους πάνω από την κοινότητα Κάρμελ Χαϊλάιτς.

Ένας χειριστής μπουλντόζας, τον οποίο είχαν προσλάβει οι ιδιοκτήτες ενός ακινήτου, για να βοηθήσει στη μάχη με τις φλόγες σκοτώθηκε όταν το βαρύ όχημα εξετράπη της πορείας του. Αναγνωρίστηκε από τις αρχές ως ο 35χρονος Ρόμπερτ Όλιβερ Ρίγκαν, από το Φράιαντ της Καλιφόρνιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE