Μήνυμα Μέρκελ στην Κύπρο: Αργούν οι αποφάσεις – Αισιοδοξία Σαμαρά ότι η Λευκωσία θα τα καταφέρει

 

merkel_samaras_ekdilosi_epimelitirio2_360x239! Απέχουμε πολύ από το στάδιο των αποφάσεων για την Κύπρο, διεμήνυσε από τη Λεμεσό, όπου παρέστη στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Η Καγκελάριςο τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να σταθούν δίπλα στην Κύπρο, ωστόσο είναι απαραίτητη η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην οικονομία.

Η έκτακτη σύνοδος κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος ασχολήθηκε με τη στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές του 2014, το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο και το προφίλ του υποψηφίου προέδρου της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη σύνοδο, την οποία φιλοξενεί ο ΔΗΣΥ, παρέστησαν μεταξύ άλλων η καγκελάριος της Γερμανίας ‘Ανγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αρχηγοί κομμάτων και ηγέτες κρατών, μεταξύ των οποίων οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

Σαμαράς: Η Κύπρος θα τα καταφέρει όπως και η Ελλάδα

«Ο Ελληνισμός πάντα αντιμετώπισε δυσκολίες και πάντα τις αντιμετώπισε τελικά με επιτυχία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος το μεσημέρι στην έκτακτη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία πραγματοποιείται στη Λεμεσό.

Μετά την Ελλάδα, και η κυπριακή οικονομία μπαίνει σε δοκιμασία, σημείωσε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι «είναι σημαντικό μέσα από τις δυσκολίες να είμαστε πιο δυνατοί».

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όπως η Ελλάδα τα καταφέρνει, έτσι και η Κύπρος τελικά θα τα καταφέρει». Αυτό είναι το μήνυμα, αυτή θα είναι και η προσπάθεια και η ενεργός συμμετοχή του ΕΛΚ στην Κύπρο για να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια, ανέφερε.

SHARE