Μάκης Ψωμιάδης: 10 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για την υπεξαίρεση απ’την ΑΕΚ

Ποινή κάθειρξης δέκα ετών χωρίς αναστολή επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στον επιχειρηματία Μάκη Ψωμιάδη, αφού τον έκρινε ένοχο για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία της ΑΕΚ, ύψους 21,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να κηρυχτούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι αλλά το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες τον πρώην πρόεδρο της ομάδας Χαρίλαο Ψωμιάδη, του Παναγιώτη ενώ για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους έκρινε ότι έπρεπε να κηρυχθούν ένοχοι, για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, άμεσης συνέργιας σε αυτή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος κατά περίσταση.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές, εκτός από το Μάκη Ψωμιάδη, καταδίκασαν τον Χαρίλαο Ψωμιάδη, του Γεωργίου, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και τη λογίστρια Φιλιώ Γεωργίου σε ποινές φυλάκισης 5 και 4 χρόνια αντίστοιχα, με αναστολή και εξαγοράσιμη. Και στους δυο κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Ο κατηγορούμενος Αντώνης Κατσαρός, ο οποίος μέχρι πρόσφατα διέφευγε της σύλληψης, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια χωρίς αναστολή

SHARE