Μάζεψαν το γάλα τα μεσάνυχτα ! – Υπέγραψε ο Τσαυτάρης – Σήμα…Μορς από την ΕΕ στον Χατζηδάκη

Τελικά, ξεμπλόκαρε το θέμα του γάλακτος που απειλούσε να τινάξει το πολυνομοσχέδιο στον αέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα έγιναν αποδεκτές οι ενστάσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη και οι απαραίτητες διορθώσεις πέρασαν στο τελικό κείμενο. Υπό αυτά τα δεδομένα ο υπουργός έβαλε την υπογραφή του και πλέον το κείμενο πήρε το δρόμο για την κατάθεσή του στη Βουλή.

Ο κ. Τσαυτάρης, είχε  να υπογράψει το τελικό κείμενο, καθώς υποστήριζε ότι οι ρυθμίσεις που αφορούν στη διατηρησιμότητα του γάλακτος δεν είναι αυτές που συμφωνήθηκαν με το υπουργείο Ανάπτυξης και τον κ.Χατζηδάκη.

Νωρίτερα, ο  εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μορς απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Ανάπτυξης. Στην επιστολή αυτή αναφέρει ότι, καθώς ακόμα γίνονται διαβουλεύσεις σχετικά με τις διατάξεις για το γάλα, σε περίπτωση που δεν ισχύσουν τα συμφωνηθέντα δεν θα ισχύσει η συνολική συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.

Ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι είναι φυσιολογικό σε μια διαπραγμάτευση να υπάρχουν συζητήσεις και συνεχής επικοινωνία, ωστόσο, τόνισε ότι ο ίδιος δεν έχει λάβει γνώση για την ύπαρξη τέτοιας επιστολής.

«Εγώ δεν έχω δει τέτοια e-mail, σαν και αυτά που φημολογείται ότι έχουν υπάρξει. Εκείνο που ξέρω είναι ότι υπάρχουν συνεχείς επαφές των τεχνικών ομάδων της κυβέρνησης με τις τεχνικές ομάδες της τρόικας έτσι ώστε να ελεγχθούν επιμέρους κείμενα», είπε ο κ. Χατζηδάκης, συμπληρώνοντας «Και αυτό που ξέρω ακόμη παραπάνω είναι ότι η κυβέρνηση προφανώς είναι αποφασισμένη να τιμήσει τη συμφωνία, ειδικά σε αυτή τη φάση που φαίνεται να βγαίνουμε στο ξέφωτο.»

SHARE