ΜΠΕΡΣΑΝΙ: Γιατί παραιτήθηκα

bersaniΣτις αιτίες που τον οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθεί αναφέρθηκε σήμερα, ο πρώην γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

«Όταν υπάρχουν κάποιοι ανεύθυνοι, η ευθύνη ανήκει σε εκείνον που έχει αναλάβει επικεφαλής, τον υπεύθυνο. Σε βάρος του προσώπου μου εκτοξεύθηκαν πύραυλοι με πολλαπλές κεφαλές. . . κι αποφάσισα να επιβεβαιώσω την παραίτησή μου», είπε ο Μπερσάνι κατά την συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας του κόμματος.

«Όλα αυτά συνέβησαν κατά την επιλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Υπάρχει όμως κάτι θεμελιώδες, ένα πραγματικό δράμα: όλα αυτά συμβαίνουν ενώ (. . .) η χώρα περνά μια τρομερά δύσκολη θέση», πρόσθεσε ο υποψήφιος πρωθυπουργός του PD στις πρόσφατες εκλογές.

Μιλώντας στην συνεδρίαση ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι, κύριος εσωκομματικός αντίπαλος του Μπερσάνι, τόνισε: «δεν νομίζω ότι υπάρχουν πιθανότητες να αναλάβω πρωθυπουργός. Το σημαντικό είναι να συγκροτηθεί κυβέρνηση και προσωπικά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο έργο του προέδρου Ναπολιτάνο».

SHARE