ΜΟΝ ΡΕΠΟ: «Το ανάκτορο ανήκει στον λαό» λέει ο Δήμαρχος για το ενδιαφέρον της βασίλισσας Ελισάβετ

Έντονη ήτανε η αντίδραση του δήμαρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή μετά το πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph στο οποίο αναφέρεται ότι πωλείται το βασιλικό παλάτι Μον Ρεπό και πως έχει δείξει ήδη το ενδιαφέρον της για να το αγοράσει η βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο δήμαρχος του νησιού με επιστολή του προς τη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα, ζητάει διευκρινίσεις ενώ δηλώνει κατηγορηματικά ότι η ιστορία του νησιού δεν πωλείται.

Τι γράφει η επιστολή που απέστειλε:

«Σε ρεπορτάζ που υπογράφει η κα. Harriet Alexander στο φύλλο της εφημερίδας σας (28/4/2013), αναφέρει ότι το «Μον Ρεπό» στην Κέρκυρα είναι προς «πώληση», χωρίς ωστόσο αυτό να προκύπτει, από καμία λίστα ακινήτων προς «αξιοποίηση» στη χώρα μας.

Στο κείμενο, όσον αφορά την Κέρκυρα, αναφέρονται επί λέξει τα εξής: «Το Βασιλικό Παλάτι στην Κέρκυρα, όπου ο πρίγκιπας Φίλιππος γεννήθηκε, είναι τώρα επίσης προς πώληση».

Θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε , από πού σας προκύπτει ότι το Μον Ρεπό είναι προς πώληση, όταν ο Δήμος Κέρκυρας, που έχει την κυριότητα, όπως του παραχωρήθηκε με δικαστική απόφαση το 1991, δεν γνωρίζει τίποτα για το θέμα.

Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας, αναγκάζεται εξ αιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης, να εκποιεί μέρος της δημόσιας περιουσίας, έρχεται ένα δημοσίευμα για να ικανοποιήσει ευσεβείς πόθους.

Από τη θέση του Δημάρχου Κέρκυρας δηλώνω κατηγορηματικά ότι η ιστορία του νησιού μας δεν πωλείται!

Το Μον Ρεπό, ανήκει στο Δήμο Κέρκυρας και στον Κερκυραϊκό Λαό και εκεί θα παραμείνει».

SHARE