ΜΕΡΚΕΛ-ΛΑΓΚΑΡΝΤ “ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ” ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

Η νέα επιθεώρηση της τρόικας θα ξεκινήσει μία εβδομάδα μετά τις γερμανικές εκλογές, στις 29 Σεπτεμβρίου, και αναμένεται στις συζητήσεις αυτές να ξεκαθαρίσουν τα πάντα καθώς οι αντιπρόσωποι των δανειστΗ σύγκρουση του Βερολίνου με την Ουάσιγκτον και το ΔΝΤ, με αφορμή τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, οδηγεί πρακτικά σε μια γενικευμένη αντιπαράθεση δύο διαφορετικών μοντέλων οικονομικής ανάπτυξης, που η έκβασή της δεν αφορά, φυσικά, μόνο την Ελλάδα αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

Η νέα επιθεώρηση της τρόικας θα ξεκινήσει μία εβδομάδα μετά τις γερμανικές εκλογές, στις 29 Σεπτεμβρίου, και αναμένεται στις συζητήσεις αυτές να ξεκαθαρίσουν τα πάντα καθώς οι αντιπρόσωποι των δανειστών «θα έχουν μία πολύ καλή εικόνα για τις νέες οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας», όπως τόνισε πηγή εκτός Ταμείου.

Ως «σύγκρουση γιγάντων» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο «χορός» των μελών της τρόικας γύρω από το ελληνικό χρέος, καθώς ήδη θεωρείται δυσβάστακτο και με τη λογική των απλών μαθηματικών, δεν θα εξοφληθεί ούτε ύστερα από 40 χρόνια.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Ευρωπαίοι έχουν διαμετρικά αντίθετες θέσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος και μετά τις γερμανικές εκλογές η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να «ενοχλήσει» τους εταίρους της στην τρόικα στην προσπάθειά της να ξεκινήσει έγκαιρα η συζήτηση για την «ελάφρυνση του χρέους». Πρόκειται για μία νέα ορολογία που αντικατέστησε τη λέξη «κούρεμα», επειδή ενοχλούνται οι Γερμανοί.

EΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

SHARE