ΜΕΡΚΕΛ: Ανάπτυξη και πειθαρχία δεν είναι έννοιες ασύμβατες

merkel-2Η δημοσιονομική πειθαρχία και η ανάπτυξη δεν είναι έννοιες ασύμβατες, υποστηρίζει η καγκελάριος Μέρκελ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τόνισε σήμερα ότι η Ιταλία έχει ήδη κάνει “σημαντικά” βήματα προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των αδύνατων σημείων της οικονομίας της.

“Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη θα αναδυθεί από αυτήν την κρίση ισχυρότερη απ’ ό,τι ήταν. Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε χώρα πρέπει να παίξει το ρόλο της. Η Ιταλία έχει κάνει σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση”, είπε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο μαζί με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.

Η Μέρκελ πάντως διαβεβαίωσε ότι η δημοσιονομική πειθαρχία και η ανάπτυξη δεν είναι αλληλοσυγκρουόμενες. “Για μας, στη Γερμανία, η δημοσιονομική εξυγίανση και η ανάπτυξη είναι δύο στοιχεία που δεν είναι αντίθετα μεταξύ τους αλλά που πρέπει να αναπτυχθούν αρμονικά και να δημιουργήσουν έτσι περισσότερη ανταγωνιστικότητα και περισσότερες θέσεις εργασίας”, εξήγησε η καγκελάριος.

“Η δημοσιονομική πολιτική, ασφαλώς, δεν είναι τα πάντα. Κάνουμε πολιτική για τους ανθρώπους και οι άνθρωποι θέλουν δουλειές και για αυτό η Ευρώπη πρέπει να καταφέρει να δημιουργήσει απασχόληση και να ενθαρρύνει τις επενδύσεις. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε σ’ αυτόν τον τομέα”, πρόσθεσε.

Η Μέρκελ επανέλαβε πολλές φορές ότι “η δημοσιονομική πειθαρχία και η ανάπτυξη δεν είναι αντίθετες μεταξύ τους”, τονίζοντας: “Ο τελικός στόχος δεν είναι τα ποσοστά του ελλείμματος ή της ανάπτυξης αλλά να βάλουμε ξανά τον κόσμο να δουλέψει”.

SHARE