ΜΑΝΩΛΑΔΑ: Μας επιτέθηκαν οι εργάτες φράουλας θα πουν τη Δευτέρα στον ανακριτή οι επιστάτες

Αυτοάμυνα θα επικαλεστούν στην απολογία τους στον ανακριτή Αμαλιάδας, στον οποίο θα καταθέσουν τη Δευτέρα, οι τρεις επιστάτες που πυροβόλησαν κατά των αλλοδαπών εργατών φράουλας στη Μανωλάδα Ηλείας οι οποίοι ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του 39χρονου επιστάτη υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ο πελάτης του αρνείται την εμπλοκή του στο περιστατικό και πρόσθεσε ότι οι αλλοδαποί ήταν εκείνοι που κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των επιστατών και οι πυροβολισμοί έγιναν για εκφοβισμό.

Επίσης σύμφωνα με το patrisnews, οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι ένα μήνα και όχι έξι όπως λένε οι ίδιοι.

Ο δικηγόρος του 21χρονου και του 27χρονου, ανέφερε ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος διάθεση, ούτε υπήρχε σκοπός να γίνει ζημιά. Ακόμη υποστήριξε ότι δεν ευθύνονται οι κατηγορούμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών.

Η εισαγγελέας Αμαλιάδας έχει ασκήσει εναντίον των τριών συλληφθέντων ποινικές διώξεις, για εμπορία ανθρώπων κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για ηθική αυτουργία στην απόπειρα, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Εξάλλου τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή Αμαλιάδας και ο επιχειρηματίας που εκμεταλλευόταν τις καλλιέργειες φράουλας.

SHARE