Λ. Αυγενάκης: Η κυβέρνηση πετά στα σκουπίδια 24,5 δισ. του ΤΧΣ

«Οι αριστερές “επιτυχίες” της Κυβέρνησης, ως απόρροια της “περήφανης διαπραγμάτευσης” και της κατάργησης των μνημονίων συνεχίζονται!», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

Οπως αναφέρει ο βουλευτής, «μετά τα 3ο και 4ο μνημόνια, μετά το κλείσιμο των τραπεζών, μετά τα εξοντωτικά μέτρα της μείωσης των συντάξεων, της αύξησης των εισφορών, της υπερ-φορολόγησης και της μείωσης του αφορολογήτου, μετά τα νέα ψέματα της Κυβέρνησης για τα νέα μέτρα ύψους 1,9 δισ. ευρώ για το 2018, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση της απώλειας των 24,5 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Υπενθυμίζεται ότι τα χρήματα αυτά είχε τοποθετήσει το ΤΧΣ στις τράπεζες, στο πλαίσιο της πρώτης ανακεφαλαιοποίησης που πραγματοποιήθηκε το 2013.

Αφού ακυρώθηκαν ήδη τα δικαιώματα αγοράς μετοχών (warrants) της Εθνικής και της Alpha, τώρα ακυρώνονται και τα δικαιώματα της Πειραιώς, αφού δεν ασκήθηκαν. Βεβαίως, η μη άσκηση οφείλεται στις εκτός πραγματικότητας τιμές, όπως διαμορφώθηκαν έπειτα από την αναπροσαρμογή που έγινε μετά την ανακεφαλαιοποίηση του 2015, που ακολούθησε την “περήφανη διαπραγμάτευση” του ΣΥΡΙΖΑ!

Η Κυβέρνηση με “περηφάνεια” και με “νταούλια” ουσιαστικά πετά στον κάλαθο των αχρήστων 24,5 δις ευρώ του ΤΧΣ, ενώ επιβάλλει πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία! Αυτό είναι το πραγματικό της πρόσωπο, της ανικανότητας και της αναλγησίας», καταλήγει ο βουλευτής.

SHARE