Λουρόπουλος (ΟΠΑΠ): Να κλείσουν άμεσα οι ιστοσελίδες παράνομου στοιχηματισμού

Για την ανάγκη η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχων Παιγνίων (ΕΕΕΠ) να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα στην φραγή των ιστοτόπων που παρέχουν παράνομα υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων στην Ελλάδα έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Κ.Λουρόπουλος ύστερα από τη δημοσιοποίηση από την ΕΕΕΠ 400 και πλέον ιστοτόπων παράνομου στοιχηματισμού.

«Η ενέργεια της ΕΕΕΠ ήταν επιβεβλημένη λόγω της διάστασης που έλαβε κατά τα τελευταία χρόνια η παράνομη μέσω ιστοτόπων διεξαγωγή τυχερών παιγνιδιών και στοιχηματισμού σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και του δημοσίου συμφέροντος» υποστήριξε ο κ.Λουρόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως η εξέλιξη αυτή θα αποβεί προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, του υπεύθυνου παιχνιδιού και της ελληνικής οικονομίας, η οποία λόγω του παράνομου στοιχηματισμού χάνει ετησίως εκατομμύρια ευρώ από την μη καταβολή των αναλογούντων φόρων.

«Η αποκλειστική διάθεση των τυχερών παιχνιδιών μέσω της ΟΠΑΠ Α.Ε. εξασφαλίζει αφενός το υπεύθυνο παιχνίδι προς τους παίκτες και αφετέρου την βεβαιότητα πληρωμής των αναλογούντων φόρων και δικαιωμάτων στο Ελληνικό Δημόσιο προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας. Κάθε άλλη προσφορά τυχερών παιχνιδιών σήμερα στην Ελλάδα, δεν εγγυάται αυτούς τους δύο κοινωνικούς στόχους» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Λουρόπουλος, τονίζοντας ότι ένα μεγάλο μέρος των κερδών της εταιρείας γυρίζει στην ελληνική κοινωνία μέσω του ευρέως φάσματος προγράμματος χορηγιών της ΟΠΑΠ Α.Ε. στους τομείς της υγείας, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, της παιδείας και του αθλητισμού.
«Το σημαντικό αυτό ρόλο – του χορηγού της ελληνικής κοινωνίας – μόνο η ΟΠΑΠ Α.Ε. επιτέλεσε επιτυχώς τα προηγούμενα 54 χρόνια και μόνο η ΟΠΑΠ Α.Ε. μπορεί να διασφαλίσει και για το μέλλον» υποστήριξε ο κ.Λουρόπουλος.

SHARE