Λιτότητα τέλος, θα το κατανοήσει και η Γερμανία, λέει ο Π.Μοσκοβισί

Την πεποίθησή του ότι “η Ευρώπη βγαίνει από το δόγμα της λιτότητας και η Γερμανία θα το κατανοήσει” εκφράζει σε σημερινή συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα “Κοριέρε Ντέλα Σέρα”, ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί τονίζει ότι «υπάρχει μια άκρως σημαντική σύγκλιση απόψεων ανάμεσα στην Ιταλία και την Γαλλία». Ο κύριος στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «να επιτευχθεί μια συμφωνία ανάμεσα στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δημιουργείται κάποιο διευθυντήριο».

Σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες εν όψει των γερμανικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, ο γάλλος πολιτικός αναφέρει ότι πρόκειται σίγουρα για ένα σημαντικό γεγονός, αλλά «δεν πρέπει να προβαίνουμε σε σπέκουλες σχετικά με το αποτέλεσμα». «Έχουμε την υποχρέωση να δουλέψουμε με την γερμανική κυβέρνηση, χωρίς να περιμένουμε το αποτέλεσμα των εκλογών, διότι η Ευρώπη δεν μπορεί να παραλύσει, λόγω της εκλογικής αυτής διαδικασίας», εξηγεί.

Σχετικά με το οικονομικό μέλλον της χώρας του, αλλά και της Ιταλίας, ο κ. Μοσκοβισί θεωρεί ότι «η λύση βρίσκεται στην υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων σε εθνικό επίπεδο, αλλά και γενικότερα, στις πρωτοβουλίες της ευρωπαϊκής πολιτικής».

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει επίσης ότι πριν από το τέλος του μήνα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Παρίσι, στην οποία θα συμμετάσχουν, μεταξύ των άλλων, ο ίδιος και ο γερμανός ομόλογός του Βόλφανγκ Σόιμπλε, μαζί με τους υπουργούς κοινωνικών θεμάτων των δυο χωρών, με στόχο να συζητηθούν μέτρα που θα ευνοήσουν την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση των νέων στην Ε.Ε.

Πηγή: ΑΜΠΕ – ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

SHARE