Λευκός Οίκος: Δύο όμηροι νεκροί σε επιχείρηση κατά της Αλ Κάιντα

ImageHandler (6)

Το θάνατο δύο ομήρων ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος αναφέροντας πως στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση κατά της Αλ Κάιντα τον Ιανουάριο στη μεθόριο Αφγανιστάν-Πακιστάν σκοτώθηκαν ο Αμερικανός γιατρός Ουόρεν Ουένστιν και ο Ιταλός Τζοβάνι Λο Πόρτο.

Στην ίδια επιχείρηση σκοτώθηκε αμερικανικής καταγωγής αρχηγός της Αλ Κάιντα, ενώ και δεύτερος Αμερικανός που ανήκε στους κόλπους του τρομοκρατικό δίκτυο σκοτώθηκε σε διαφορετική επιχείρηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος εκφράζει θλίψη για το θάνατο των ομήρων, επισημαίνοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν κανένα λόγο να πιστεύουν πως στο σημείο που χτυπήθηκε κρατούνταν όμηροι.

Η προεδρία των ΗΠΑ αναφέρει ότι πρόσφατα οι αρχές κατέληξαν πως στην επιχείρηση σκοτώθηκαν ο Αμερικανός γιατρός Ουόρεν Ουένστιν και ο Ιταλός Τζοβάνι Λο Πόρτο.
Στην ίδια επιχείρηση έπεσε νεκρός ο Αχμέντ Φαρούκ, αρχηγός της Αλ Κάιντα, ενώ και δεύτερος Αμερικανός, ο Άνταμ Γκάνταχ, σκοτώθηκε πιθανότατα σε διαφορετική αμερικανική επιχείρηση επίσης στη μεθόριο Αφγανιστάν-Πακιστάν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

SHARE