ΛΟΝΔΙΝΟ – Τρομοκρατία: Την ευθύνη για το χτύπημα στο μετρό ανέλαβε ο ISIS

Τρομοκρατικό το χτύπημα στο μετρό του Λονδίνου

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο μετρό του Λονδίνου.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, οι τραυματίες ανέρχονται στους 29. Σε δελτίο Τύπου της αστυνομίας αναφέρεται ότι  η αντιτρομοκρατική μονάδα διεξάγει «ταχείες έρευνες για να ταυτοποιήσει τους υπεύθυνους», προσθέτοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε «καμία σύλληψη».

Σε τηλεφωνική συνομίλια που είχαν πρόεδρος των ΗΠΑ και η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στη Βρετανία για την αποτροπή επιθέσεων, όπως επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Εξέφρασε τη στήριξή του προς τους τραυματίες και «υποσχέθηκε τη συνέχεια της στενής συνεργασίας με τη Βρετανία με στόχο την αποτροπή επιθέσεων παγκοσμίως οι οποίες στοχοθετούν αθώους πολίτες και στη μάχη κατά του εξτρεμισμού» τόνισε η αμερικανική προεδρία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, ο δράστης του συμβάντος ταυτοποιήθηκε μέσω του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Scotland Yard δηλώνει ότι δεν φαίνεται προς το παρόν να έχει γνώση για αυτήν την πληροφορία.

Λονδίνο: Ταυτοποιήθηκε ένας ύποπτος για την επίθεση στο μετρό

SHARE