ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Εξηγήσεις από το ΑΚΕΛ – Γιατί δεν έγινε εκτενής έρευνα

Τους λόγους για τους οποίους, όπως ανέφερε, δεν έγινε έρευνα για τη Λαϊκή Τράπεζα στην έκταση που έγινε για την Τράπεζα Κύπρου, παρουσίασε το ΑΚΕΛ, δια του εκπροσώπου του.

Ο κ. Λουκαϊδης υποστήριξε ότι η προηγούμενη διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας είχε ξεκινήσει νομική διαδικασία «εις βάρος των γνωστών υπαιτίων καταστροφής της Λαϊκής Τράπεζας» και για το λόγο αυτό υπήρξε αναστολή της πλήρους διερεύνησης των πεπραγμένων της Λαϊκής, από τον οίκο «Αλβαρεζ & Μάρσαλ».

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι ανατέθηκε σε αγγλικό δικηγορικό οίκο, έναντι αμοιβής δύο εκατομμυρίων ευρώ, η διερεύνηση των γεγονότων, αλλά και η επανάκτηση του συνόλου ή μέρους των δισεκατομμυρίων «που φαγώθηκαν από τη Λαϊκή και τα οποία καλείται να πληρώσει ο λαός».

Ο κ. Λουκαϊδης κατάγγειλε «οργανωμένο σχέδιο φαγώματος του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, από πλευράς ΔΗΣΥ με στόχο την συγκάλυψη των ασήκωτων ευθυνών τραπεζιτών και του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι «όσοι οργανωμένα τα τελευταία δυο χρόνια δημιούργησαν ένα πέπλο προστασίας στον τέως Διοικητή, επανέρχονται σήμερα ζητώντας και τα ρέστα».

SHARE