ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Το 2015 ο Α.Τσίπρας ήθελε να αλλάξει τους κανόνες της ΕΕ – Γρήγορα κατάλαβε ότι δεν…

Λαγκάρντ: Τσίπρας και Βαρουφάκης ήθελαν να αλλάξουν τους κανόνες«Είχε την φιλοδοξία να αλλάξει από την πρώτη μέρα τους κανόνες. Νομίζω γρήγορα κατάλαβε ότι δεν αρκεί ένας για να αλλάξει τους κανόνες, αλλά 18 ή 19», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αναφερόμενη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 στα τέλη του 2015 και η οποία επαναπροβλήθηκε την Κυριακή, στο πλαίσιο αφιερώματος.

“Ο κ. Τσίπρας «αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα ότι ήταν σε ένα συλλογικό παιχνίδι με μια Ευρωζώνη που είχε ήδη προδιαγεγραμμένους κανόνες».

Η κ. Λαγκάρντ χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «πάντα σοβαρό», δίχως να παίζει παιχνίδια στρατηγικής κατά τις συναντήσεις τους.

«Ήταν πάντα εντός των δικών του ιδεολογικών γραμμών, είχε τις δικές του προτεραιότητες, το δικό του σύνθετο πολιτικό πρόγραμμα και μια εξίσωση να λύσει», σημείωσε, μιλώντας για την περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015, όταν υπουργός Οικονομικών ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης.

SHARE