ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Το ΔΝΤ δεν έχει δεχθεί καθυστερήσεις σε πληρωμές τα τελευταία 30 χρόνια

ImageHandler (1)

Σαφές μήνυμα άφησε η Λαγκάρντ πως καμία ανεπτυγμένη χώρα δεν έχει καθυστερήσει τις πληρωμές των δόσεων στο ΔΝΤ τονίζοντας πως οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των δόσεων από την Ελλάδα είναι μια πορεία δράσης που δεν συνιστάται στην τρέχουσα κατάσταση.

Το ΔΝΤ δεν έχει δεχθεί καθυστερήσεις σε πληρωμές τα τελευταία 30 χρόνια, είπε την Πέμπτη η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σχολιάζοντας το δημοσίευμα των Financial Times ότι η Ελλάδα ζήτησε από το Ταμείο παράταση αποπληρωμής των δόσεων.

Πάντως,  εξέφρασε την ελπίδα της ότι όσοι εμπλέκονται στο ελληνικό ζήτημα θα συνεχίσουν να εργάζονται με ταχύτερο ρυθμό, ενώ τόνισε πως το Ταμείο ενδιαφέρεται για την κατάσταση ρευστότητας όλων των οφειλετών της και σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη, οι Financial Times προχώρησαν στην αποκάλυψη ότι Έλληνες αξιωματούχοι προσέγγισαν το ΔΝΤ και υπέβαλαν ανεπίσημο αίτημα καθυστέρησης των πληρωμών των δόσεων. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η απάντηση που τους δόθηκε είναι ότι είναι αδύνατος ο επαναπρογραμματισμός (no rescheduling was possible).

Οι FT επικαλέστηκαν αξιωματούχους με ενημέρωση και από τις δύο πλευρές , οι οποίοι ανέφεραν ότι η Αθήνα πείσθηκε να μην προχωρήσει στην υποβολή επίσημου αιτήματος αναβολής στο ΔΝΤ, στο οποίο πρέπει να καταβάλει περίπου 1 δισ. ευρώ σε δύο δόσεις τον Μάιο.

Ωστόσο, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε τις πληροφορίες των  Financial Times, χαρακτηρίζοντας «ψευδέστατο» το δημοσίευμά τους.

 

 

SHARE