Κ. Χρυσόγονος: Υπέρ της επιβολής ανώτατου πλαφόν στις συντάξεις

xrusogonos1Υπέρ της άποψης του να τεθεί ένα ανώτατο πλαφόν στις συντάξεις τάχθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος. Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 ο κ.Χρυσόγονος υποστήριξε ότι δεν θα έβλεπε παράλογο να υπάρξει ένα ανώτατο πλαφόν γενικά στις συντάξεις.

«Η σύνταξη δεν είναι ένα μέσο πλουτισμού για τον συνταξιούχο, αλλά ένα μέσο για να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής του διαβίωση στο τέλος της ζωής του. Συνεπώς, το να έμπαινε ένα ανώτατο πλαφόν στο σύνολο των συντάξεων, που παίρνει κανείς από οποιαδήποτε πηγή, άσχετα κυρίες η επικουρικές, εγώ δε θα το έβλεπα προσωπικά παράλογο και στο βαθμό, βεβαίως, που μιλάμε για λεφτά, τα οποία δεν προέρχονται από τις καταβολές εισφορών εκ μέρους του ασφαλισμένου, αλλά προέρχονται από το κράτος», τόνισε ο κ.Χρυσόγονος, αναφέροντας πως το ανώτατο πλαφόν θα μπορούσε να προστατέψει τους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Αν ένας άνθρωπος παίρνει, ας πούμε, 5.000 ευρώ από τρεις-τέσσερις συντάξεις, δεν τις χρειάζεται τις 5.000 για να ζήσει.
Θα μπορούσε να μπει ένα πλαφόν… να είναι κάπου – ξέρω εγώ – στις 3.000 ; Στις 2.500 ; Το συζητάμε» είπε ο κ.Χρυσόγονος.

«Ούτως ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε μειώσεις επικουρικών συντάξεων σε ανθρώπους, οι οποίοι το σύνολο των συντάξεων που παίρνουν – κυρία, επικουρική, κλπ – είναι στα 600, 700, μπορεί και λιγότερα.  Γιατί εκεί πραγματικά τα χρειάζονται απολύτως», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

SHARE