Κ.Σημίτης: Να συννενοηθούν οι δημοκρατικές δυνάμεις γιατί…θα έλθει ο Παπάγος…

«Η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων δεν θα δημιουργηθεί, υπάρχει σήμερα», υπογραμμίζει ο Κώστας Σημίτης, εκφράζοντας έτσι τον έντονο προβληματισμό του για το μέλλον της Ευρωζώνης.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα της Κυριακής», ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει επίσης την ανάγκη δημιουργίας ενός «πόλου» μεταξύ ΝΔ και ΚΚΕ, που να εκπροσωπεί τις δημοκρατικές, εκσυγχρονιστικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.

«Τι θα πει δεν θέλουν; Να θελήσουν. Την προηγούμενη φορά που δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν οι δημοκρατικές δυνάμεις αφίχθη ο Παπάγος!», αναφέρει χαρακτηριστικά, απαντώντας έτσι σε όσους αντιστέκονται σε αυτή τη συνεννόηση

Παράλληλα, πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι η Ελλάδα πρέπει να διαμορφώσει τη δική της αντίληψη για το τι ζητεί, τι είδους συμπαράσταση επιδιώκει και ποια θέματα είναι σε θέση να προωθήσει και να βρει αξιόπιστες λύσεις.

«Εμείς πρέπει να έχουμε σχέδιο σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παράγοντες που θα παίξουν ρόλο στη διαπραγμάτευση, με στόχο να αποφύγουμε την περιθωριοποίησή μας» λέγεται ότι επισημαίνει σε συνομιλητές του…

SHARE