Κ.Μητσοτάκης: Ζητά προσμέτρηση των οικειοθελώς αποχωρούντων στις 12.500 απομακρύνσεις από το Δημόσιο

Να μετρήσουν οι οικειοθελώς αποχωρούντες από το δημόσιο στο συνολικό αριθμό απομακρύνσεων που ζητεί η τρόικα θέλει η κυβέρνηση όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε αναλάβει τη δέσμευση να απομακρυνθούν 12.500 υπάλληλοι το 2014. Υπάρχει μεγάλος αριθμός υπαλλήλων του δημοσίου που ήδη απομακρύνθηκαν οικειοθελώς και θεωρώ ότι πρέπει να προσμετρηθούν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη μονιμότητα στη δημόσια διοίκηση, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, συμπλήρωσε όμως ότι θα έπρεπε να θέσουμε θέμα μονιμότητας ώστε να αφορά και την έννοια αξιολόγησης και της αξιοκρατίας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «η σιωπηρή πλειοψηφία ζητάει αλλαγές στο δημόσιο, και αν τις κάναμε, αντί να πετσοκόβουμε μισθούς και συντάξεις, ενδεχομένως η τύχη της χώρας θα ήταν διαφορετική.»

«Δυστυχώς απείχαμε πάρα πολύ από το να πετύχουμε τους στόχους μας δεν είναι θέμα μόνο ενός προσώπου, το Σεπτέμβριο θα είμαστε σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση από τον Ιούνιο» τόνισε.

SHARE