Κ. Μανιατόπουλος – ΤΑΙΠΕΔ: Απαντά στις επικρίσεις – Με διαφάνεια οι αποκρατικοποιήσεις

 Kάθε πράξη διάθεσης περιουσιακού στοιχείου του Δημοσίου γίνεται με κανόνες ανταγωνισμού, πλήρους διαφάνειας αποτίμησης αξίας και ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο, τόνισε ο  Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, μιλώντας Ελληνο- Κινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας που γίνεται στην Αθήνα.

Παράλληλα επισήμανε ότι «μετάθεση στο μέλλον της διάθεσης περιουσιακών στοιχείων που μπορούν από σήμερα να αξιοποιηθούν καλύτερα, βλάπτει τη συνολική οικονομία αφού στερεί από αυτήν έσοδα από φόρους και θέσεις εργασίας, δημιουργεί ανησυχία για τις εξελίξεις και την αποφασιστικότητα για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Οικονομίας».

«Άλλωστε, κάθε πράξη διάθεσης περιουσιακού στοιχείου του Δημοσίου γίνεται με κανόνες ανταγωνισμού, πλήρους διαφάνειας αποτίμησης αξίας και ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πιστεύουμε επίσης ότι το έργο μας είναι κύρια αναπτυξιακό. Μετάθεση στο μέλλον όχι μόνο απαξιώνει το ίδιο το περιουσιακό στοιχείο, αλλά αναβάλλει την ανάκαμψη, αναστέλλει την ανάπτυξη» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην αποκρατικοποίηση του Ελληνικού είπε ότι ένας όμιλος ελληνικών, κινεζικών και αραβικών συμφερόντων θα αναπτύξει αυτή την περιοχή τα επόμενα 10-15 χρόνια, θα δημιουργήσει ξενοδοχεία, κατοικίες, εμπορικά κέντρα, γραφεία, κλπ μέσα σε ένα τεράστιο πάρκο και ακάλυπτων χώρων 4.000 στρεμμάτων.

 

Για το Ελληνικό

«Θα επενδύσει άμεσα περίπου 7 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος των επενδύσεων και από χρήστες- αγοραστές θα είναι σαφώς υψηλότερο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο επενδυτικό project στη χώρα μας και ένα από τα μεγαλύτερα σε όλο τον κόσμο. Δεν αναβάλαμε την απόφαση σε αναζήτηση μελλοντικής καλύτερης στιγμής. Δεν διστάσαμε να δούμε το κόστος της μη απόφασης. Ξέρουμε ότι όταν το project ξεκινήσει, θα φέρει και άλλα μεγάλα, θα δημιουργήσει κίνητρο για κάθε είδους επενδύσεις στον κατασκευαστικό τομέα και στους βιομηχανικούς κλάδους που σχετίζονται με την κατασκευή. Επίσης στον τουρισμό, στην ανάπτυξη των γύρω περιοχών, στην ποιότητα ζωής αλλά και στην οικονομία από άμεσα και έμμεσα έσοδα. Θα καταστήσει την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό» πρόσθεσε.

SHARE