Κ. Λαπαβίτσας: Δεν θα ψηφίσω ό,τι έρθει στη Βουλή – Κόκκινη γραμμή οι ιδιωτικοποιήσεις

lapavitsasΟι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν την “κόκκινη” γραμμή για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Λαπαβίτσα, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει ό,τι φέρει στη βουλή η κυβέρνηση. 

«Προφανώς δεν θα ψηφίσω ότι και αν έρθει στη Βουλή και κανένας μας στην κοινοβουλευτική ομάδα δεν θα ψηφίσει ότι έρθει στη Βουλή. Όλοι θέλουμε να δούμε ακριβώς τι θα έρθει, να το διαβάσουμε και να δούμε κατά πόσο συνάδει στο πρόγραμμά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαπαβίτσας.

Ερωτηθείς σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84 αν συμφωνεί με την πρόταση που μιλάει και για τον ΟΛΠ και για την παραχώρηση των αεροδρομίων και για τον ιππόδρομο, απάντησε ότι «πρέπει να τα δούμε συγκεκριμένα να δω τι ακριβώς προτείνεται και στη βάση αυτή θα ψηφίσω κι εγώ όπως και πολλοί άλλοι». «Βγήκαμε και είπαμε ξεκάθαρα ότι είμαστε εναντίον του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας» συμπλήρωσε ο κ. Λαπαβίτσας.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση του Euroworking Group δήλωσε ότι «δεν περιμένει πολλά πράγματα σήμερα» και πρόσθεσε ότι «αν υπάρξει έστω και την τελευταία στιγμή κάποια αντιμετώπιση λογική προς την κυβέρνηση από την πλευρά της Ευρώπης θα πρέπει να χαλαρώσουν ορισμένοι όροι ρευστότητας».

«Η τεχνική διαπραγμάτευση είναι πάρα πολύ σημαντική και θα πάρει χρόνο. Πιστεύω όμως ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες ή κάπου τόσο θα υπάρξει κάποια διευθέτηση στη βάση των προτάσεων που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση πρόσφατα. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στάσης πληρωμών ή άλλα ευφάνταστα σενάρια και θα πάμε τον Ιούνιο όπως έχουμε υπολογίσει και εκεί θα τεθεί και θέμα χρέους και γενικότερα θέμα κατεύθυνσης της χώρας, εξήγησε ο κ. Λαπαβίτσας.

SHARE