Θρίλερ στην Κύπρο – Δεν άναψε η φλόγα του φυσικού αερίου

petrelaiopigiΔεν κατέστη δυνατό το άναμμα φλόγας στο τεμάχιο 12 λόγω μηχανικών επιπλοκών, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε  το Υπουργείο Ενέργειας.
“Η διαδικασία της παραγωγικής δοκιμής στη γεώτρηση έχει ξεκινήσει σήμερα. Οι εργασίες που περιλαμβάνουν τη ροή και καύση παραγόμενου φυσικού αερίου δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθούν σήμερα λόγω μηχανικών επιπλοκών και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Το πρόβλημα προέκυψε με εξάρτημα που παρουσίασε βλάβη και δεν κατέστη δυνατόν να επιδιορθωθεί μέχρί αργά το απόγευμα που διεκόπησαν οι εργασίες. Θα καταβληθούν νέες προσπάθειες το πρωί της Παρασκευής και αν δεν επιδιορθωθεί η βλάβη, την Δευτέρα θα τοποθετηθεί νέο εξάρτημα.

Τονίζεται παράλληλα, ότι για λόγους ασφαλείας οι εργασίες επί της πλατφόρμας/γεωτρύπανου δεν μπορούν να συνεχιστούν μετά τις 3 το απόγευμα, γεγονός που συνέβη και την Πέμπτη.

Πάντως, η φλόγα δεν αναμένεται να είναι μπλε χρώματος, αλλά πορτοκαλοκίτρινη, ενώ οι μετρήσεις για το μέγεθος του κοιτάσματος «Αφροδίτη» θα σταλούν για ανάλυση στο Χιούστον, έδρα της εταιρείας Noble, με τα αποτελέσματα να αναμένονται σε δύο με τρεις εβδομάδες.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, είπε ότι πρόκειται για μία διαδικασία που ξεκίνησε σήμερα το πρωί και αναμένεται να διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα. Ξεκαθάρισε ότι το χρώμα της φλόγας δεν έχει καμία σημασία στο αρχικό στάδιο.

Ανέφερε επίσης, ότι μέχρι τα τέλη του μήνα ή στις αρχές Οκτωβρίου θα γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις σχετικά με την ποιότητα, τη ροή και την πίεση του φυσικού αερίου.

SHARE