Κωνσταντινούπολη: Τρομοκρατική επίθεση στο Μπεσίκτας με 29 νεκρούς

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τη διπλή έκρηξη, η οποία σημειώθηκε χθες βράδυ κοντά στο στάδιο «Vodafone Arena, της Μπεσίκτας στο ευρωπαϊκό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, καθώς ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 29 και των τραυματιών σε 166.

Το χτύπημα έλαβε χώρα δύο ώρες μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Μπεσίκτας και της Μπουρσασπόρ και ενώ οι φίλαθλοι είχαν ήδη απομακρυνθεί.

Μία ακόμη επίθεση σημειώθηκε σε πάρκο στη συνοικία Μάτσκα, σε κοντινή απόσταση. Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η έκρηξη αυτή εκτιμάται ότι οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας. Ο Τούρκος υπουργός περιέγραψε την επίθεση ως μια «βίαιη συνωμοσία».

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι η έκρηξη οφείλεται σε παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στόχος ήταν ένα λεωφορείο της αστυνομίας.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο για «τρομοκρατικές επιθέσεις, με στόχο την αστυνομία και τους πολίτες» και συμπλήρωσε πως αποσκοπούσαν τον «όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό απωλειών». Όπως είπε, η Τουρκία θα θρηνήσει τα θύματα μαζί με τους πραγματικούς της φίλους, γνωρίζοντας ότι δίπλα της δεν θα βρει κανέναν πέραν από προσχηματικές δηλώσεις κατά των απαγορεύσεων. Ανέφερε δε ότι δεν έχει λόγο να περιμένει ούτε μετά από αυτό το γεγονός μία διαφορετική συμπεριφορά από χώρες που αντί να συντάσσονται κατά της τρομοκρατίας στο πλευρό της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους προτιμούν να υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τους τρομοκράτες.

«Στεκόμαστε σταθερό στο πλευρό των φίλων και γειτόνων μας», αναφέρει ανακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.