Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε πολύ δύσκολη θέση ο υπουργός, γράφει η Le Monde

kmitsotakisΜε εκτενή ρεπορτάζ τα γαλλικά ΜΜΕ, αναφέρονται στη σημερινή γενική απεργία στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα στη δοκιμασία ενός νέου σχεδίου λιτότητας», τιτλοφορεί ολοσέλιδο ρεπορτάζ της η εφημερίδα Le Monde. «Για τους δημόσιους υπαλλήλους που κινδυνεύουν με απόλυση, είναι η ίδια η ζωή που καταρρέει», υπογραμμίζει σε υπότιτλο.

Σύμφωνα με το άρθρο, η θέση του νέου υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πάρα πολύ δύσκολη και θα μπορούσε να τον καταστήσει «τον πλέον αντιδημοφιλή πολιτικό».

Εξαντλημένοι οι Έλληνες από την πολιτική λιτότητας, δεν είναι σήμερα ιδιαίτερα πρόθυμοι να δώσουν στον νέο υπουργό περίοδο χάριτος, εκτιμά ο ανταποκριτής της Μοντ.

Στο δημοσίευμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε ορισμένα μέτρα, όπως η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ σημειώνονται παράλληλα οι αντιδράσεις των συνδικάτων και οι επιφυλάξεις που έχουν εκφράσει ορισμένοι βουλευτές της πλειοψηφίας. Υπογραμμίζεται τέλος ότι το πολυνομοσχέδιο είναι δύο φορές στρατηγικό: Είναι η υποχρεωτική διαδρομή προκειμένου να φθάσει άμεσα φρέσκο χρήμα στα ταμεία του κράτους, αλλά επίσης και μια ευκαιρία για την κυβέρνηση να δοκιμάσει την ενότητα και την ικανότητά της να κινητοποιεί το Κοινοβούλιο για τα αντιδημοφιλή μέτρα που απαιτεί η τρόικα.

SHARE