Κρούσματα ιλαράς και σε γιατρούς στον Ευαγγελισμό!

Με ένταση συνεχίζεται η επιδημική έξαρση της ιλαράς στη χώρα μας. Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει πλέον τα 1.100, με τα 220 από αυτά να αφορούν Έλληνες ηλικίας 25 έως 44 χρόνων, ιδίως επαγγελματίες υγείας.

Δεκάδες γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έχουν εκδηλώσει αυτή τη μεταδοτική ασθένεια.

Τέσσερις γιατροί και ένας τεχνολόγος του νοσοκομείου Ευαγγελισμός νόσησαν από ιλαρά, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου, Ηλία Σιώρα, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”.

Όπως ανέφερε ο κ. Σιώρας μία εκ των ασθενών ιατρών νοσηλεύεται με επιπλοκές πνευμονίας, ενώ κάλεσε όσους γεννηθεί μετά το 1975 και έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, να σπεύσουν να κάνουν και τη δεύτερη.

Σχετικά με την εξέταση αντισωμάτων, με την οποία διαπιστώνεται εάν έχει πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος εμβολιασμός ή όχι, ο κ. Σιώρας τόνισε ότι αυτή δεν αποτελεί πανάκεια, καλώντας όσους ανήκουν στην παραπάνω ηλικιακή κατηγορία να προχωρήσουν σε μία ακόμη δόση του εμβολίου, καθώς δεν επιβαρύνει τον οργανισμό, ενώ πρόσθεσε πως πολλά νοσοκομεία δεν έχουν τα αντιδραστήρια για να πραγματοποιήσουν την εξέταση αυτήν.

SHARE