Κροκόδειλος “φονιάς” 1000 κιλών πιάστηκε στην Ουγκάντα

 

Κυνηγοί στην Ουγκάντα «έπιασαν» τον μεγαλύτερο κροκόδειλο στην ιστορίαΚυνηγοί στην Ουγκάντα κατάφεραν να πιάσουν σήμερα μετά από «καταδίωξη» τεσσάρων ημερών έναν κροκόδειλο – δολοφόνο που έχει καταβροχθίσει οκτώ άτομα στις περιοχές Τζίνγκα και Μαγιούγκε που βρίσκονται στις όχθες της λίμνης Βικτόρια.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος της Ουγκάντα, Σουλάνι Τουμανίγια, το ερπετό είναι ηλικίας 80 ετών, ζυγίζει πάνω από 1000 κιλά και είναι πλεόν ο μεγαλύτερος κροκόδειλος που έχει καταγραφεί, ξεπερνώντας τον Lolong ο οποίος ζυγιζε 970 κιλά και πέθανε σε ηλικία 50 ετών στις Φιλιππίνες τον Φεβρουάριο του 2013.

«Οι κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν την βοήθειά μας για να αντιμετωπίσουν το τεράστιο αυτό ερπετό, καθώς μόνο τον τελευταίο μήνα τρεις άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους, ενώ ακόμα έξι αγνοούνται.

Οι ψαράδες στη λίμνη Βικτώρια δεν μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους καθώς φοβόντουσαν την επίθεση του κροκόδειλου ο οποίος έχει ακρωτηριάσει και πάνω από 20 άτομα, αλλά τώρα όλα ευτυχώς τελέιωσαν», δήλωσε στα τοπικά Μέσα ο Τουμανίγια.

Το ερπετό που παγιδεύτηκε με έναν γάντζο που είχε κρέας ως δόλωμα, θα μεταφερθεί στην Murchison Falls National Park.

SHARE