Κρίσιμες επαφές κυβέρνησης-τρόικας σήμερα – Τι βρίσκεται στο τραπέζι

Στις 11.30 το πρωϊ της Παρασκευής αναμένεται σύσκεψη προετοιμασίας στο υπουργείο Οικονομικών με συμμετοχή των υπουργών που έχουν ανοικτά θέματα με την τρόικα.

Το απόγευμα θα γίνει νέο ραντεβού του Οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές με στόχο να καταρτισθεί το τελικό κείμενο συμφωνίας με την τρόικα, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Το βασικό θέμα είναι τα διαρθρωτικά, δηλαδή η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Επίσης, τα δημοσιονομικά έχουν κλείσει, ενώ το μέτωπο των εργασιακών παραμένει ανοικτό. Είναι κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση το θέμα των ομαδικών απολύσεων, ωστόσο οι τροικανοί δεν έχουν αποδεχθεί πλήρως την ελληνική θέση.

Το θέμα των τραπεζών συζητείται μόνον όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προωθήσει μονομερώς, χωρίς τη συμφωνία της τρόικας, το μίνι –φορολογικό με ελαφρύνσεις στα πρόστιμα και άλλες διατάξεις.

SHARE