Κοινωνικό μέρισμα: Δε μπορούν να μοιράσουν δύο “γαιδουριών” άχυρα – Ο Χ.Θεοχάρης στο “στόχαστρο”

 

Έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου ο τρόπος με τον οποίο στο οικονομικό επιτελείο διαχειρίστηκαν το μείζον θέμα του κοινωνικού μερίσματος και της διανομής του. Κι αυτό γιατί,όπως λένε κύκλοι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, στο τέλος της ημέρας, έτσι όπως εξελίσσεται το project, μπορεί και να γυρίσει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση.

Ο λόγος; Υπολογίζεται ότι για κάθε 3 που υποβάλλουν το αίτημα, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα, μόλις ο 1 τελικώς το εξασφαλίζει. Οι άλλοι 2 μένουν με το …παράπονο και ενδεχομένως με την οργή του αποκλεισμού. Και εκεί που στην κυβέρνηση ήλπιζαν ότι ο μέρισμα θα λειτουργήσει ως βατήρας για την άνοδο των ποσοστών των δύο κομμάτων που τη στηρίζουν, βλέπουν να διαγράφεται ο κίνδυνος μιας μεγάλης εκλογικής ζημίας.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο ήδη αναζητούν ευθύνες για τον χειρισμό του θέματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατ’ αρχήν ζητούν εξηγήσεις για την επιλογή του τρόπου με τον οποίο γίνεται η διανομή και αναζητούν τον υπαίτιο. Από την …έρευνα που έγινε στο Μαξίμου καταλήγουν ότι κύριος υπεύθυνος φαίνεται να είναι ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης. Οι «μετοχές» του τελευταίου, στο κυβερνητικό χρηματιστήριο, ήταν, ούτως ή άλλως, πεσμένες. Ήρθε τώρα και αυτό, μάλλον, για να τον αποτελειώσει…

voria.gr

SHARE