Καταστροφικός σεισμός 8,2 Ρίχτερ στη Χιλή – Τσουνάμι και νεκροί

 

Ο Εγκέλαδος χτύπησε στη Χιλή -Ισχυρός σεισμός 8,2 Ρίχτερ και τσουνάμι

ΣΕΙΣΜΟΣ  8,2 βαθμών σημειώθηκε ανοικτά της Χιλής, με αποτέλεσμα τουλάχιστον πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι τρεις να τραυματιστούν σοβαρά. Παλιρροϊκό κύμα ύψους 2,11 μέτρων μετά από προειδοποίηση για τσουνάμι.  Εκκένωση παράκτιων περιοχών σε Χιλή και Περού. Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής το βόρειο τμήμα της χώρας.

To αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό ανακοίνωσε αρχικά ότι οι ακτές του Περού, του Ισημερινού, της Κολομβίας, του Παναμά, της Κόστα Ρίκα και της Νικαράγουα ήταν σε κίνδυνο.

Αυτή τη στιγμή ωστόσο η προειδοποίηση ισχύει για τη Χιλή, το Περού, τη Χαβάη και την Ονδούρα. Το τσουνάμι αναμένεται να φθάσει στη Χαβάη στις 13.24 GMT, ενώ σε ό,τι αφορά την Ονδούρα η προειδοποίηση αφορά τον Κόλπο του Φονσέκα, στα νοτιοδυτικά της χώρας, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Χαβάη, οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη των τσουνάμι μετά από σεισμικές δονήσεις, αμέσως μετά την ισχυρή δόνηση δημιουργήθηκε παλιρροϊκό κύμα ύψους 2,11 μέτρων.

SHARE